Dansker anholdt i Phuket

5. februar 2013 09:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansker anholdt i Phuket
Billede mangler

En 24-årig mand fra Danmark er blevet anholdt i Phuket i Thailand, efter han har været involveret i et skyderi med en australsk rocker. To tyske turister blev ramt af skuddene, skriver bt.dk.

Skyderiet skete 22. december. Den australske rocker og hans makker gik fra hotel til hotel for at lede efter danskeren, som skyldte dem et større pengebeløb for at have lejet en motorcykel. Pludselig så de danskeren forlade et hotel i en motorcykeltaxi.

Rockeren åbnede ild og skød mod danskeren, der dog undgik at blive ramt. I stedet ramte kuglerne to uskyldige, tyske turister, der var i nærheden, skriver Phuket News.

De to turister slap med skader på armene, og de to rockere blev efterfølgende anholdt og sigtet for mordforsøg på danskeren samt for at have åbnet ild med et uregistreret våben i et turistområde.

– Dette er ikke en kompliceret sag. De mistænkte var bange for, at de ville blive angrebet af en anden part, som de var i konflikt med, og derfor besluttede de at slå til først, siger den lokale politiinspektør i Phuket, Arun Kleawwatee til Phuket Gazette.

Politiet har siden 22. januar ledt efter danskeren, og søndag 3. februar lykkedes det. Den 24-årige blev arresteret for at bryde vilkårene for sin kaution, som går tilbage til striden om motorcyklen med rockerne.

Danskeren lejede tilbage i juni 2012 en motorcykel af de to rockere. Han flygtede derefter med motorcyklen til byen Pattaya, hvorefter han forlangte, at ejerne skulle betale ham for at få motorcyklen tilbage. I september blev danskeren arresteret i Pattaya, hvorefter han blev løsladt mod kaution. Og det er altså de kautionsbetingelser, som han nu har brudt.

Det skete, da han i januar ikke mødte op i retten, hvor han skulle løse striden om motorcyklen med de to australiere, der havde fået rettens ord for, at de skulle havde deres penge igen af danskeren. Men danskeren udeblev altså fra retten, skriver Phuket Gazette. Og det var angiveligt det, der fik rockerne til at skyde efter danskeren dagen efter.

– Jeg var bange for, at han ville skyde mig, siden han ikke dukkede op i retten. Så mig og min ven besluttede at rykke først, fortalte rockeren til politiet.

Udenrigsministeriets Borgerservice bekræfter overfor BT, at en dansker blev arresteret i Phuket søndag 3. februar. Den danske ambassade vil yde ham den sædvanlige bistand, oplyser Borgerservice.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu