ANNONCE

Dansker blandt tilskadekomne i Mekka

24. september 2015 14:50 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansker blandt tilskadekomne i Mekka
Foto: Google Maps.
Foto: Google Maps.

Foto: Google Maps.

Der er én dansker blandt de hundredvis af personer, der torsdag er kommet til skade under den årlige pilgrimsfærd Hajj ved Mekka i Saudi-Arabien. Det oplyser Udenrigsministeriets Borgerservice på Twitter.

Ifølge de saudiarabiske myndigheder er mindst 453 personer blevet mast og trampet ihjel, mens yderligere 719 personer er såret.

Der er angiveligt tale om mennesker af forskellige nationaliteter, som alle var samlet i byen Mina uden for den hellige by Mekka. Ulykken indtraf, da pilgrimmene skulle udføre ritualet at »stene djævlen« ved at kaste sten mod en mur på Jamarat-broen.

Fra pilgrimslejren i Mina skulle pilgrimmene vandre mod Jamarat-broen ad den samme vej, og det var her, panikken bredte sig. Det er endnu uvist, hvad der satte gang i den kaotiske situation.

Tusindvis af reddere og mere end 200 ambulancer er blevet sendt til ulykkesstedet, og det saudiarabiske civilforsvar skriver på Twitter, at der arbejdes på at få mennesker og andre pilgrimme til at finde alternative ruter væk fra ulykkesstedet.

To millioner muslimer fra hele verden deltager hvert år i Hajj, hvilket gør pilgrimsfærden til en af verdens største offentlige begivenheder.

Torsdagens ulykke betegnes som den hidtil værste, siden mindst 346 pilgrimme døde under en lignende ulykke under pilgrimsfærden i 2006. Den saudiarabiske regeringen har siden brugt milliarder af dollars på at opgradere og udvide infrastrukturen i forbindelse med pilgrimsfærden – netop for at undgå ulykkerne, skriver Reuters.

Den dødbringende ulykke tilbage i 2006 udspillede sig også ved Jamarat-broen.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu