ANNONCE

Dansker i Nepal: Det har været et psykisk helvede

27. april 2015 13:40 | Af: Ritzau Fokus
 
Dansker i Nepal: Det har været et psykisk helvede
Foto:
Foto:

Folk i hovedstaden Kathmandu er flyttet i telte af frygt for at bygninger vil styrte sammen i efterskælv. Foto: PRAKASH MATHEMA/Scanpix

Turister ankommer til Nepals hovedstad, selvom byen er ramt af jordskælvs-kaos, fortæller dansk hotelejer.

Turister skal blive væk fra Kathmandu, for byen er ramt af kaos.

Opfordringen kommer fra en dansk hotelejer, som huser rejsende i den nepalesiske hovedstad. Han fortæller, at der fortsat kommer gæster til den jordskælvsramte by.

– De sidste dage har været et psykisk helvede, skriver Thomas Tingstrup, indehaver af Tings Lounge Hotel, til Ritzau.

– Vores største frustration er, at der stadig ankommer turister – vi fik tre, der ankom i nat. Lige nu skriver vi til alle vores kommende gæster og beder dem blive væk.

Thomas Tingstrups hotel slap forholdsvist uskadt fra jordskælvet, som ramte Nepal lørdag. I øjeblikket fungerer hotellets generator, og der er adgang til vand, men hotelejeren frygter, at rent drikkevand snart er en mangelvare.

– Vi forventer store forsyningsproblemer, skriver han.

Områder jævnet med jorden

Det er især uvisheden om antallet af ofre for jordskælvet, der plager hotelejeren.

– En ting er ens utålmodighed, når man venter på noget glædeligt. Men forestil dig, hvordan det er at vente på noget – når det eneste, man ved, er, at det bliver slemt, skriver Thomas Tingstrup.

Mandag morgen har Thomas Tingstrup kørt omkring i gaderne i Nepals hovedstad. Dele af byen er kommet gennem jordskælvet uden de store skader, fortæller han, mens andre kvarterer er hårdt ramte.

– Flere områder i Kathmandu er stort set jævnet med jorden. Mit bedste gæt er, at der ligger mange begravede, skriver han.

– Jeg frygter, at dødstallet vil stige voldsomt, som tiden går, ligesom det var tilfældet efter jordskælvet i Haiti for år tilbage.

hotellets hjemmeside har Thomas Tingstrup tilføjet billeder af skælvets ødelæggelser i Kathmandu. Bunker af murbrokker, tagplader, træ- og jernstolper spærrer mange gader, og væltede elmaster gør veje ufremkommelige.

– Seværdighederne er ødelagte, skriver hotelejeren.

/ritzau/

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu