ANNONCE

Dansker nægtet indrejse efter Avisen.dk-citat

31. juli 2012 10:14 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansker nægtet indrejse efter Avisen.dk-citat
Billede mangler

Formanden for demokrati-foreningen Silba, Jens-Kristian Lütken, der mandag blev nægtet indrejse i Bahrain, har nu fået sit pas og sin billet tilbage.
Han forlader landet om få timer og lander i Danmark klokken 15.15 dansk tid.
Lütken var på vej hjem fra en ferie i Dubai og ville på sin mellemlanding i Bahrain besøge landet. I stedet blev han frataget pas og billet og måtte overnatte i lufthavnen.
– I går aftes fik jeg så besked på, at jeg kunne afhente mit pas og boarding card, fortæller han til Ritzau.
Det var en artikel bragt i Avisen.dk 23. maj sidste år, der var skyld i, at Jens-Kristian Lütken ikke kunne få et transitvisum og besøge Bahrain. Angiveligt fordi han i artiklen fornærmer landets kongefamilie.
Mandag talte han med to efterretningsofficerer om artiklen:
– Den ene var flink og fortalte om procedurer, og om hvordan de arbejdede. Den anden sagde, at han kunne se, at jeg havde fornærmet kongen, derfor var jeg ikke velkommen. Han kunne også se, at jeg var formand for Silba og havde været valgobservatør, siger Jens-Kristian Lütken,
– Det, de var mest fortørnet over, var min kritik af kongefamilien. Og jeg kritiserede dem reelt ikke, men jeg ved jo ikke, hvordan artiklen er oversat og udlagt i de arabiske medier. Man kan komme med nok så mange forklaringer, tilføjer han videre.
Han fik lov til at se den arabiske artikel kort, men måtte ikke beholde den. Han synes selv, det er voldsomt, at det er den, der gør, at han ikke kan komme ind i landet. Han gætter på, at han heller ikke i fremtiden vil blive budt velkommen.
– De har ikke sagt noget om, at jeg officielt er persona non grata, men det går jeg stærkt ud fra at jeg er. Nu er jeg jo registreret i systemet, så jeg skal nok ikke regne med at kunne besøge landet foreløbigt, siger han.
Silba, der står for Suppert Initiativ for Liberty and Democracy, er en tværpolitisk ungdomsorganisation, der blev stiftet af Venstre-politikeren Bertel Haarder i 1996.
Organisationen har til formål at fremme demokrati i de tidligere sovjetiske republikker.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu