Dansker på 29.-plads blandt Asiens bedste restauranter

25. februar 2013 17:26 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansker på 29.-plads blandt Asiens bedste restauranter
Billede mangler

Selv om man er dansker, kan man godt lave thaimad, der kan imponere asiatiske smagsløg.

 

Det blev bevist mandag, da danskeren Henrik Yde Andersen blev hædret med en 29.-plads på ranglisten over de 50 bedste asiatiske restauranter – den såkaldte »Worlds 50 Best Asia«.

Henrik Yde Andersen driver restauranten »Sra Bua« i Bangkok, der er en afdeling af thairestauranten »Kiin Kiin« på Nørrebro i København.

»Det er helt vildt. Her kommer jeg som dansker og får en anerkendelse af vores thaimad derude, hvor de er specialister i thaimad,« lyder det over telefonen fra Singapore, hvor Henrik Yde Andersen mandag festede ovenpå udnævnelsen.

Anerkendelsen falder på et tørt sted, for de senere år har den gastronomiske opmærksomhed været rettet mod kartoffelsuppe, spidskålsalat eller andre retter fra ny nordiske køkken.

»Nu får vi den anerkendelse, som vi ikke har hidtil har fået derhjemme på grund af den ny nordiske madbølge,« siger Henrik Yde Andersen.

Retfærdigvis skal det siges, at »Kiin Kiin« modtog en stjerne i Guide Michelin i 2008, to år efter at Henrik Yde slog dørene op til restauranten.

Kan han så også tilføre det thailandske køkken et dansk twist?

»Ja, vi er for eksempel ikke bange for at bruge rødbeder i maden, og så sætter vi også uendelig stor pris på frisk fisk, som vi kender det hjemme i Danmark,« siger Henrik Yde.

Og ambitionerne rækker endnu videre. Den danske kok har nemlig planer om at åbne endnu en restaurant i Thailand – på ferieøen Phuket til november 2014.

»Her sætter vi alt ind – hus, bil og alt hvad vi ejer – for at skabe den ultimative restaurantoplevelse,« siger Henrik Yde.

Berlingskes madanmelder, Søren Frank, finder god grund til at kippe med flaget over Henrik Ydes præstation.

»Jeg synes det er imponerende at være kommet i top 50 efter at have eksisteret bare to år, især når man tænker på, hvor mange gode restauranter der er i Asien, ikke mindst Japan,« siger han.

»Det er værd at bemærke sig, at »Sra Bua« ikke er traditionel thaimad, men et danskeuropæisk take på genren. Det er flot på den måde at kunne sætte sit fingeraftryk på stort et kontinent,« siger Søren Frank.

»Worlds 50 Best Asia«, der blev offentliggjort mandag, er en regional udgave af den internationale »Worlds 50 Best«, hvor madeksperter og kokke fra hele verden rangordner verdens bedste restauranter. Også den internationale udgave bærer et markant dansk fingeraftryk i form af restaurant »Noma«, der indtager førstepladsen i 2012-udgaven.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu