Dansker på præsident-kurs

28. februar 2013 08:52 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansker på præsident-kurs
Billede mangler

Bliver Poul-Erik Høyer præsident for det internationale badmintonforbund?

Spørgsmålet bliver besvaret 18. maj, når den tidligere OL-guldvinder i herresingle stiller op til valg ved Badminton World Federations generalforsamling i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur.

På forhånd ser chancerne for at efterfølge den afgående formand, sydkoreaneren Kang Young-Joong, fine ud.

Badminton World Federation har netop meddelt, at Poul-Erik Høyer støttes at ikke færre end 52 medlemslande; blandt andet Australien, Tyskland, Brasilien, Burundi og Afghanistan.

Til sammenligning får Malaysias kandidat, Nadzmi Mohd Sallah kun opbakning fra to medlemslande, mens den tredje kandidat, indoneseren Justian Suhandinata, støttes af 24.

– Jeg er taknemmelig for opbakningen. Det er meget opmuntrende, og giver mig mod på opgaven, siger Poul-Erik Høyer, der fortæller, at peruvianeren Gustavo Salazar Delgado i tilfælde af valg bliver hans vicepræsident.

– Han er formand for det Panamerikanske badmintonforbund, og har masser af erfaring på ikke mindst det udviklingsmæssige område. Vi har samme værdisæt, og da OL 2016 (i Rio de Janeiro, red.) afvikles i hans region,  ser jeg ham som et naturligt valg, siger Poul-Erik Høyer.

I tilfælde af valg bliver Poul-Erik Høyer den kun tredje dansker, der betræder præsidentposten i det internationale badmintonforbund:

I 1963 og to år frem var Niels Peder Kristensen præsident, mens Poul-Erik Nielsen var det fra 1984 til 1986.

– Til min fordel tæller, at det efter 20 år med asiatiske formænd må være Europas tur igen. Desuden har jeg som tidligere elitespiller og som formand for det europæiske badmintonforbund (siden 2010, red.) haft berøring med sporten på alle ledder og kanter, siger Poul-Erik Høyer, der snart drager på PR-tur til Afrika.

– Mens asiaterne peger på enten Nadzmi eller Justian, fortrækker flertallet af europæerne Høyer. Derfor er det vigtigt, at komme i positiv dialog med afrikanerne, siger Badminton Danmarks formand, Peter Jensen, der står bag nomineringen af Poul-Erik Høyer.

– Han er både en god organisator og strateg. Men skulle det ende med, at Høyer bliver valgt, tror jeg ikke, det vil komme dansk badminton specielt til gode. Selvfølgelig vil det være dejligt med en formand, der har europæisk tankegang. Men når han sidder på posten, er det badmintonsportens globale udvikling, der vil have hans fulde fokus. Og sådan skal det også være, siger Peter Jensen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu