Dansker ved skoleskyderi talte med pårørende

3. april 2012 13:18 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansker ved skoleskyderi talte med pårørende
Billede mangler

Byen Oakland er rystet, efter et universitet mandag blev scene for den drabeligste skolemassakre i Californiens historie.
Omkring tre timer efter skyderiet, ankom Politikens USA-korespondent Per Thiemann til byen, hvor han mødte pårørende.
“Der var blandt andet en kvinde, der kørte ind til siden og rullede sit vindue ned, da jeg var på vej rundt i området. Hun spurgte om vej til skolen, fordi hendes kusine var blevet dræbt. Det vidste hun allerede på forhånd, men hun skulle ind og identificere hende. Stemningen var naturligvis meget trykket,” fortæller han til Newspaq.
I alt syv mennesker blev skuddræbt og tre såret, efter en mand mandag gik amok på den kristne skole, som hovedsaglig har amerikansk-koreanske elever.
Da Per Thiemann kom frem til skolen, stod pårørende ude foran og ventede på at høre, hvorvidt de skulle ind og identificere dræbte eller sårede.
“En fyr, jeg talte med, skulle ind og hente sin mors bedste veninde, som havde været i bygningen. Hun havde gemt sig fra ham, der havde gået rundt og skudt ind i et rum. Hun havde overlevet på den måde, men var naturligvis meget rystet over det,” forklarer Per Thiemann.
Det er også kommet frem, at drabsmanden stillede folk på rækker og sagde, at nu skulle de skydes en for en, hvorefter der udbrød panik og kaos.
Efter skyderiet kørte den formodede gerningsmand hen til et shoppingcenter, hvor han annoncerede, at han havde dræbt flere og derfor skulle anholdes.
Politiet har anholdt denne 43-årige koreanske mand, som er tidligere sygepleje-studerende på skolen.
“Der er amerikanske medier, der har talt med anonyme kilder i politiet, som fortæller, at motivet er en uoverensstenmmelse mellem eleven og skolen, og at han ikke har været på skolen i flere måneder, før han altså dukker op og forårsager den her tragedie,” siger Per Thiemann.
Ifølge byens politichef har den formodede gerningsmand ikke nogen tidligere kriminel baggrund, og han handlede sandsynligvis alene, skriver cbsnews.com.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu