Dansk Bayern-favorit: Tag mig, Guardiola

3. februar 2013 09:14 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk Bayern-favorit: Tag mig, Guardiola
Billede mangler

Assistent for Josep Guardiola i en af de største klubber i verden. Det lyder som en drømmejob for de fleste trænere. Nu kan det blive virkelighed for en mand med dansk blod i årerne.

 

Thomas Christiansen, der voksede op på den københavnske vestegn med en spansk far og en dansk mor, er en endog meget hed kandidat til at blive højre hånd for Pep Guardiola, når han til sommer tager tøjlerne i Bayern München. Tyske medier nævner Thomas Christiansen som favorit til et af de to assistentrænerjob, som Guardiola får lov at besætte. Ifølge lokalmediet TZ er en aftale allerede på plads, men så tæt er Christiansen ikke på drømmejobbet, understreger hovedpersonen selv.

– Desværre har jeg ikke hørt fra hverken Guardiola eller Bayern München endnu. Når det så er sagt, er det et meget attraktivt job, som en hvilken som helst træner, der kender Guardiolas karriere og Bayern Münchens bedrifter, ikke ville sige nej til. Så jeg håber da, at jeg får tilbuddet, siger dansk-spanieren til BT.

I 1991 forlod Thomas Christiansen Danmark til fordel for Spanien og FC Barcelona. Her markerede han sig så stærkt på storklubbens B-hold, at han to gange fik spilletid for det spanske landshold. Det var også i Barcelona, han lærte manden, der nu kan blive hans chef, at kende.

– Guardiola og jeg kender hinanden fra gamle dage i Barcelona, men jeg vil ikke kalde os venner. Vi tager ikke ud og spiser sammen. Men vi siger altid ’hej’ og snakker lidt, når vi en gang imellem mødes, fortæller Christiansen.

– Han er en mand, alle trænere ser op til. For godt nok havde han både midlerne og spillerne til at præstere i Barcelona, men at han formåede at sætte spillerne op til at vinde titler flere år i træk, er imponerende, fortsætter han.

Efter en rundtur til utallige mindre spanske klubber og en flirt med både græsk fodbold og Herfølge, landede Thomas Christiansen i Tyskland, hvor han spillede for Bochum og Hannover 96. Her lærte han sig sproget og kulturen, og det er det kendskab, der nu hjælper ham på vej mod jobbet i Bayern München.

– Min erfaring i den tyske liga er et stort plus, og det samme gælder mit personlige kendskab til Guardiola og hans stil. Jeg havde seks gode år i Tyskland, der er et land med en god fodboldkultur. Tingene er godt organiseret og struktureret, samtidig med at der er rig mulighed for at spille god fodbold.

Nu kan 39-årige Thomas Christiansen få chancen for at spille den bedst mulige form for fodbold under en af de største trænere på kloden. Guardiolas nye assistenter ventes præsenteret inden længe.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu