ANNONCE

Dansker vinder over 100 millioner

25. august 2019 15:36 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk og Ritzau Info

Johan "N0tail" Sundstein vandt sammen med holdet OG Dota 2-turneringen The International for andet år i træk.

Dansker vinder over 100 millioner
Billedet her er fra sidste år, hvor Johan "N0tail" Sundstein og holdet OG også vandt The International. Foto: Jeff Vinnick/AFP

Den dansk/færøske computerspiller Johan “N0tail” Sundstein har sammen med sit hold, OG, vundet Dota 2-turneringen The International 2019.

Sejren indbringer holdet et beløb på 104 millioner kroner. Det er andet år i træk, at OG vinder – sidste år var præmien mere end 75 millioner kroner.

I alt var der 230 millioner kroner i præmiepuljen i 2019.

Dota 2 er et online strategispil og et af de mest spillede computerspil i verden. Hvert hold består af fem mand, og for at vinde skal man ødelægge modstandernes base.

The International blev afholdt for niende gang. I år fandt turneringen sted i Shanghai i Kina, hvor 18 hold var med i kampen om de mange millioner.

Hovedturneringen begyndte tirsdag, og finalen blev spillet søndag.

Her vandt OG, som består af spillere fra fire forskellige lande, med 3-1 over Team Liquid.

Fakta

Derfor er e-sport fremtiden

1. 600.000 danskere i alle aldersgrupper spiller jævnligt computerspil, og tallet stiger markant i disse år.

2. Hver femte 18-29-årige dansker spiller computerspil på konkurrenceniveau, hvor 80% er drenge.

3. Danmark er en af verdens førende nationer inden for e-sport med to verdensmestre i fodboldspillet FIFA, verdens højestrangerende Counter-Strike hold og flere professionelle hold og spillere i alle de bedste e-sportsligaer.

4. Med e-sport i foreningen kan I aktivere nye målgrupper og skabe fællesskaber. E-sport kan dyrkes af medlemmer på tværs af alder, køn og baggrund og kan danne nye og unikke fællesskaber i jeres forening.

5. E-sport er benhård konkurrence mod andre virkelige mennesker, som stimulerer børn og unge til kritisk at arbejde med deres psykiske, fysiske og sociale svagheder.

6. E-sport kan styrke spillerens evner til at kommunikere, arbejde sammen og indgå i et holdfællesskab.

7. E-sport kan styrke spillerens taktiske og strategiske kompetencer individuelt og i samarbejde.

8. E-sport kan styrke spillerens koncentrations-, koordinations- og reaktionsevner.

9. Med e-sport vil spilleren gennem velstruktureret træning opleve en forbedring af egne evner. Derigennem vil spilleren få et styrket selvværd og få udviklet sin evne til at lære.

10. Dygtiggørelse indenfor e-sport forudsætter god fysisk form, og derfor kan e-sport motivere børn og unge til fysisk aktivitet og en sundere livsstil. Fysisk træning bør derfor altid indgå som fast element i e-sportstræningen.

Kilde: DGI

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu