Dansk triumf i Puerto Rico

17. marts 2013 19:12 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Dansk triumf i Puerto Rico
Billede mangler

OL-deltageren Helle Frederiksen kørte søndag sit første triatlonløb længere end den olympiske distance. Det blev en debut af de mere mindeværdige. Den danske atlet satte nemlig et stærkt besat felt skakmat og vandt konkurrencen, der i længde svarer til en halv jernmand.

– Første løb længere end OL-distancen, og det bedste er, at jeg kom først. Løbet blev regnet som det stærkest besatte felt, lige bortset fra verdensmesterskaberne i Las Vegas. Jeg er en glad men meget træt pige nu, skriver Helle Frederiksen på sin Facebook-profil.

Helle Frederiksen, der deltog for Danmark ved de Olympiske Lege i London, skiftede for nylig fokus. I stedet for den kortere og mere eksplosive, olympiske distance, koncentrerer hun sig nu om lidt længere distancer, såsom løbet i Puerto Rico, der var en halv jernmand (1,9 km svømning, 90 km cykling og 21,1 km løb).

Danskeren løb i mål efter fire timer, 11 minutter og 35 sekunder. Meget tyder på, at skiftet i distance har været en decideret karriere-booster for triatleten, der i begyndelsen af marts også snuppede andenpladsen ved ITU Pan American Cup.

På medaljeskamlen i Puerto Rico fik Helle Frederiksen følgeskab af landsmanden Camilla Pedersen, der kæmpede sig i mål på en tredjeplads.

– Hård dag på kontoret. Målet var at køre i top tre, og det lykkedes, selv om jeg havde været tilfreds med top-5 i dette felt. Missionen fuldført, skriver Camilla Pedersen på sin profil i cyberspace.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu