Dansker vinder vild VM-finale i brætspil

13. juli 2012 04:30 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dansker vinder vild VM-finale i brætspil
Billede mangler

Danskeren Nevzat Dogan har torsdag aften vundet finalen ved VM i Backgammon efter at have besejret japansk Michihito Kageyama i en meget dramatisk kamp.
Kampen bølgede frem og tilbage mange gange, men til sidst lykkedes det danskeren at hive sejren hjem med 25-21.
Verdensmesterskabet afholdes på Fairmont Hotel i Monte Carlo, og i alt har 10 danskere deltaget i år. 500 elitespillere fra hele verden havde betalt et startgebyr på 850 euro, som svarer til lidt under 6300 kroner, for at være med i turneringen.
Danskeren havde besejret seks andre spillere, inden finalepladsen blev sikret i semifinalen mod den stærke franskmand Michel Serrero.
Danmark gør det traditionelt godt ved VM i backgammon, og med aftenens sejr har i alt seks danskere vundet titlen. Førstepræmien i turneringen er på cirka 500.000 kroner.
Nevzat Dogan driver til dagligt restauranten Brasseriet i Herning. Han er 46 år gammel og har deltaget ved VM flere gange, men det er første gang, at han vinder.
I 2008 vandt århusianeren Lars Trabholt VM i backgammon, da han udkonkurrerede 198 modstandere og i finalen slog portugiseren Mario Sequeira med 25-12.
Også i 2010 blev VM-trofæet hentet hjem til Danmark af Lars “Buster” Bentzon, der i finalen besejrede spanieren Ricardo Malas 25-9.
Tidligere danske verdensmestre i backgammon er Peter Hallberg, der vandt i 2004, Mads Andersen, der sikrede sig titlen i 2002 og Peter Jes Thomas, der sejrede i 1993.
Det er blevet afholdt VM i backgammon 37 gange.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu