Danskere advares efter rystende jordskælv

8. juli 2019 13:36 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Californien blev i weekenden ramt af et voldsomt jordskælv. Det formodes at være det kraftigste i 20 år. Nu advares der om efterskælv.

Fredag aften lokal tid blev Californien ramt af et voldsomt jordskælv. Det var anden gang indenfor få dage.

Jordskælvet blev mål til 7.1 på momentmagnitudeskalaen, som er en forbedring af den oprindelige Richterskala, der måler jordskælvs størrelse.

Det formodes at være det kraftigste jordskælv, der har ramt Amerika i 2o år. Det skriver Time.

Grundet de mange jordskælv med korte mellemrum, har Udenrigsministeriets Borgerservice en advarsel om efterskælv ude.

To jordskælv

Californien har været hårdt ramt af jordskælv den seneste uge. Fredag blev de ramt af, hvad der kategoriseres til at være det kraftigste jordskælv i 20 år, mens de for dage forinden også blev ramt af et jordskælv.

Jordskælvet fredag blev mål til ekstreme 7.1 på momentmagnitudeskalaen, hvor jordskælvet den 4. juli blev mål til 6.4.

Nyhederne stoppede

Fredagens voldsomme jordskælv har forårsaget massevis af skader i Califonien. Huse og veje har slået revner. Mens udendørs borde, bænke og hegn er brast sammen.

I Los Angeles blev kanalen KCAL9 nødt til at stoppe deres nyhedsudsendelse, da jordskælvet ramte. Udsendelsens to værter Sara Donchey og Juan Fernandez forholdt sige rolige og forklarede, at der ville være et opbrud i udsendelsen.

Butikker ødelagt

Der er flere meldinger om materielle skader i butikker.

På de sociale medier florerer videoer fra butiksejere, der har mistet størstedelen af deres varer, der ellers var placeret på hylder. Efter jordskælvet lå de alle på gangenes gulv.

Danskere advares

Selv om der fra amerikansk side er fundet det usandsynligt, at et lignende jordskælv vil ramme indenfor de kommende dage, gør Udenrigsministeriets Borgerservice danske turister opmærksom på risikoen for efterskælv.

På Twitter skriver de, at der i Californien er risiko for efterskælv, og at det er meget vigtigt, at danske turister i Californien er opmærksom på dette.

Desuden opfordrer de danskere til at holde sig opdateret på de Californiske myndigheders anvisninger.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu