ANNONCE

Danskere advares: Hold jer på afstand

16. oktober 2019 18:42 | Af: Nicklas Skyum Clausen, nc@newsbreak.dk

Udenrigsministeriets Borgerservice advarer om risikoen for uroligheder i Barcelona.

De seneste dage har den spanske storby og danskermagnet været præget af voldsomme gadekampe.

Det er sket, efter den spanske højesteret mandag idømte ni separatistledere fra Catalonien lange fængselsstraffe. Det skriver dpa.

Artiklen fortsætter under videoen

Derfor advarer Udenrigsministeriets Borgerservice nu danskere, der befinder sig i storbyen:

“Forventning om demonstrationer i Catalonien i de kommende dage. I Barcelona er der risiko for uroligheder i de centrale dele af byen (fx Paseo de Gracia, Rambla de Catalunya). Hold dig på afstand af demonstrationerne, da de kan udvikle sig voldeligt,” skriver Udenrigsministriets Borgerservice, der henstiller til, at man følger de lokale myndigheders anvisninger.

To aftener i træk har der været gadekampe mellem aktivister og politifolk i Barcelona. Over 200 er blevet kvæstet – heriblandt mange politifolk. Mindst 29 personer er blevet anholdt.

Både de catalonske myndigheder og de centrale spanske myndigheder holdt onsdag krisemøder om situation.

Tusindvis af personer demonstrerede tirsdag i Barcelona ved regeringsbygninger og ved flere motorveje og jernbanelinjer.

Håber på fredelig fortsættelse

Tusindvis af cataloniere har sluttet sig til fem store protestmarcher i forskellige dele af deres region og er alle på vej til Barcelona.

Marcherne er en fortsættelse af de demonstrationer, som mandag blev udløst, da den spanske højesteret idømte ni separatistledere fra Catalonien lange fængselsstraffe. Det skriver dpa.

Deltagerne i protestmarcherne har planlagt at mødes i Barcelona fredag. Her vil de samlet gennemføre en stor demonstration.

Marcherne har deltagere i alle aldre – fra helt små børn til ældre.

Cataloniens regionale præsident, Quim Torra, har forladt Barcelona, og han har sluttet sig til den ene af marcherne. Han sige, at han vil være nær folket.

Arrangørerne har opfordret deltagerne til at protestere fredeligt.

13 års fængsel til leder

Cataloniens tidligere vicepræsident Oriol Junqueras var blandt de ni, der mandag modtog fængselsstraf ved Spaniens højesteret. Den tidligere separatistleder fik den strengeste dom af alle med 13 års fængsel.

Otte andre separatistledere fik mellem ni og 12 års fængsel.

Spaniens højesteret udstedte mandag desuden en ny arrestordre på den catalonske ekspræsident Carles Puigdemont. En tidligere arrestordre på den tidligere præsident blev droppet af højesteret i 2018.

Catalonien har omkring 7,5 millioner indbyggere. Spanien har 47 millioner indbyggere, men omkring en femtedel af landets bruttonationalprodukt kommer fra den nordøstlige region.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu