ANNONCE

Danskere advares nu mod hele landet

27. januar 2020 20:41 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk og Ritzau Info

Danskere skal være ekstra forsigtige ved rejser i hele Kina, lyder ny vejledning efter udbrud af coronavirus.

Udenrigsministeriets Borgerservice opfordrer nu rejsende til at være ekstra forsigtige i hele Kina. Det fremgår af en opdateret rejsevejledning til Kina, som kan ses på Udenrigsministeriets hjemmeside.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Opfordringen kommer som følge af “de kinesiske myndigheders omfattende tiltag, heriblandt rejserestriktioner, i flere provinser for at begrænse udbruddet af lungebetændelse med den nye coronavirus.”

Borgerservice fraråder fortsat alle ikke-nødvendige rejser til provinsen Hubei. Sådan har det været siden weekenden, hvor rejsevejledningen blev opdateret første gang.

Virusset blev først opdaget i byen Wuhan i netop Hubei-provinsen i det centrale Kina i slutningen af december. Mindst 80 mennesker har mistet livet som følge af virusset. Flere end 2700 er smittet.

Hold dig opdateret

Uanset hvor man rejser i Kina, lyder opfordringen, at man bør holde sig opdateret om udviklingen af udbruddet via lokale myndigheder, nyhedsmedier.

Desuden bør man altid følge Sundhedsstyrelsens råd til rejsende, som findes på styrelsens hjemmeside.

Coronavirus spreder sig nemlig markant nemmere og hurtigere nu, end da det blev konstateret første gang i december 2019, afslørede landets sundhedsminister søndag.

Natten til søndag dansk tid slutter Canada sig desuden til listen af lande, hvor smitten menes at være blevet registreret. Det bekræfter den canadiske regering i en pressemeddelelse.

Der er tale om en person, der for nylig er vendt hjem til Canada efter et besøg i Hubei-provinsen i Kina, som formodes at være smittet med virusset. Sygdommen er også nået til Europa, men det er dog afvist, at to personer i Malmø er smittet, som de ellers blev undersøgt for.

Danskere skal hjem

Tidligere mandag oplyste Borgerservice, at de arbejder på at få 13 danskere i den virusramte Hubei-provins væk fra området. Men at der er endnu ikke en løsning på plads.

Borgerservice har ikke et samlet overblik over, hvor mange danskere der er i området.

– Danskerne i området er mere eller mindre spærret inde, men de har det omstændighederne taget i betragtning fint, sagde Erik Brøgger Rasmussen, direktør i Udenrigsministeriets Borgerservice mandag eftermiddag.

Ud over at få statsborgerne ud af området er det også en opgave med at sikre, hvordan man skal håndtere de borgere, der bliver hentet ud. For eksempel om de skal i karantæne i en periode.

– Det er en kompliceret operation, vi har gang i, hvor der er mange ting, som skal falde på plads, siger Erik Brøgger Rasmussen.

Japan vil tirsdag sende fly til Wuhan for at hente japanske statsborgere hjem, og Frankrig har varslet en lignende plan, som vil blive gennemført i løbet af ugen. Tyskland overvejer også at hente statsborgere hjem.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu