ANNONCE

Dansker anholdt under fest i Thailand

28. januar 2021 10:06 | Af: Claus Jessen, cj@newsbreak.dk

Risikerer flere års fængsel og stor bøde

Dansker anholdt under fest i Thailand
Politiet i gang med anholdelserne. Foto Surat Thani Immigration via Ritzau Scanpix

Denne artikel er opdateret med oplysninger fra Udenrigsministeriet.

89 udenlandske statsborgere er blevet anholdt af thailandsk politi under en storstilet fest. Blandt de anholdte er – ifølge flere internationale medier – både danskere, briter og amerikanere.

Festen blev afholdt – og afbrudt – tirsdag aften på den populære ferieø Koh Phangan.

Udenrigsministeriets pressevagt oplyser til Newsbreak.dk, at man er bekendt med, at en enkelt dansker er blevet anholdt. Pressevagten ønsker ikke at oplyse nærmere om den konkrete person.

-Ambassaden i Bangkok yder konsulær bistand. Vi har tavshedspligt og kan ikke oplyse yderligere, hedder det i en mail til Newsbreak.dk.

Også 22 personer fra Thailand er blevet pågrebet af politiet, skriver nyhedsbureauet AP.

For øjeblikket befinder alle de anholdte sig ved den lokale politistation,  og politiet har travlt med at udarbejde sigtelser mod dem.

Risikerer fængsel i to år

Festen foregik i en bar på øen, der er et yndet tilflugtssted for festglade backpackere.

Også ejeren af baren er anholdt.

Thailand indførte i 2020 undtagelsestilstand i kampen mod coronaviruset. Festen er et brud mod reglerne, og straffen er hård, hvis man overtræder reglerne i landet. Ifølge AP ligger straffen på omkring to års fængsel og en bøde på omkring 10.000 kroner.

De fleste af de udenlandske turister ankom til Thailand på turistvisum sidste år, og har siden opholdt sig i landet.

Er på danskerlisten

Udenrigsministeriet oplyser, at der for øjeblikket er registret 191 rejsende og 496 fastboende på Danskerlisten for Thailand.

-Det bemærkes, at danskerlisten ikke kan ses som et udtryk for, hvor mange danskere, der befinder sig i et land. Den viser alene, hvor mange danskere som på et givet tidspunkt har valgt at registrere sig på listen som enten rejsende eller fastboende i et givent land – bl.a. for at kunne følge bedre med i Udenrigsministeriets kommunikation om udviklingen i dette land af relevans for en rejsende, oplyser Udenrigsministeriets pressevagt.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu