Alvorlige fejl: 6 ud af 10 er nemme ofre for hackere

11. juni 2019 09:45 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Seks ud af ti danskere dækker ikke deres webcam på computeren til, og det kan have store konsekvenser.

Del:

Det er et fåtal af danskerne, der beskytter sig mod hackerangreb på computeren. En ny undersøgelse lavet af Ingeniørforeningen IDA og Forbrugerrådet Tænk viser, at det kun er fire ud af ti personer i Danmark, der dækker deres webcam til og forhindrer hackerangreb.

Det kan få store konsekvenser.

I galleriet øverst er der en række gode råd til at sikre sig mod hackere og virus på både computer og telefon.

Frit spil

Problemet ved, at danskerne ikke er bedre til at dække deres webcam på computeren, er at det giver hackere frit spil til at skaffe sig adgang til din computer.

–  Langt de fleste danskere låser deres hoveddør, når de forlader hjemmet, og samme tilgang burde de have til kameraerne på deres elektronik. Det er i dag muligt for hackere på et meget lavt niveau at få adgang til et stort antal computere, for derefter at overvåge folk. Det kan ske ved phishing eller falske hjemmesider, hvor folk uforvarende kommer til at falde i fælden, siger IDAs ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg i en pressemeddelelse.

Internet kriminalitet

I de senere år internet kriminalitet en stigende tendens, derfor danskerne også nødt til at blive bedre til at beskytte sig mod det.’

Der er både kameraer i alt fra telefoner til fjernsyn, som sagtens kan fange dig i situationer, som du ikke umiddelbart har lyst til at dele, og det udnytter nogle hackere. Med det in mente opfordrer IDAs ekspert i it-sikkerhed Jørn Guldberg til, at flere beskytter sig mod disse angreb.

Et middel mod hackerangreb igennem et webcam er, at købe enten et C-slide, som er et plastikpanel, der klæbes på webcamet, som kan skydes frem og tilbage foran webcamet, eller du kan sætte et klistermærke på.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu