ANNONCE

Danskere dømt for at smugle svinesæd

14. august 2019 09:31 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

To danske svineavlere er blevet idømt fængselsstraffe for at smugle dansk svinesæd ind i Australien.

Danskere dømt for at smugle svinesæd
To danske mænd er blevet idømt fængselsstraffe for at smugle vildsvinsæd ind i Australien. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

To danskere har forbrudt sig mod de strenge love, der hersker i Australien i forhold til deres natur. Har du været en tur igennem hvilken som helst australsk lufthavn, er du udmærket klar over, hvor strenge de er med ting, der kan påvirke den australske natur eller dyrelivet.

Men på trods af det, er det lykkedes for to danske svineavlere at smugle dansk svinesæd ind i Australien.

Det er de nu blevet dømt for, da det er ulovligt. Det skriver The Guardian.

Smuglede svinesæd

De to danske svineavlere Torben Sørensen og Henning Laue er hver især blevet idømt fængselsstraffe for ulovligt at smugle svinesæd ind i Australien, hvor de til hverdag arbejder på GD Pork.

Svinesæden  gemte de to svineavlere i shampooflasker, og meningen med sæden var, at det skulle bruges i GD Porks avlsprogram. De to danskere har smuglet svinesæd ind i landet i perioden maj 2009 til marts 2017.

Det har kostet Torben Sørensen tre år i fængsel, mens Henning Laue har fået to år. Foruden fængselsstraf fik GD Pork også en bøde 550.000 australske dollars.

Farligt for sikkerheden

Den australske forbundsminister for landbrug Bridget McKenzie mener, at det er en klar overtrædelse af den australske biosikkerhed.

– Den her sag viser en foruroligende foragt for loven som beskytter de 2700 svineavlere i Australiens levebrød og kvaliteten af det svinekød som millioner af australiere nyder hvert år, siger ministeren.

Artiklen fortsætter efter videoen.

Hun mener desuden, at det står klart, at intentionen med at smugle svinesæd var, at GD Pork ville få en fordel sammenlignet med andre australske svineavlere.

Fare for sygdom

Det indsmuglede svinesæd har givet anledning til frygt. Flere interesseorganisationer har været ude i offentligheden at påtale, hvor farligt en lignende metode, som de to danskere har brugt, faktisk er, for der er stor risiko for, at der opstår sygdomme blandt svinebestandene.

Flere steder i hele verdenen har der hersket sygdom iblandt svin, som de australske interesseorganisationer håber på, ikke når til nogle af bestandene i Australien.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu