ANNONCE

Danskere frarådes nu flere rejser hertil

26. januar 2020 14:13 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk og Ritzau Info

Udbrud af coronavirus har gjort, at Danmark fraråder borgere at rejse til provinsen Hubei i Kina.

Et udbrud af den potentielt dødelige coronavirus i Kina får danske myndigheder til at fraråde alle ikke-nødvendige rejser til Hubei-provinsen i Kina.

– Risiciene er så alvorlige, at du bør have særlige grunde til at besøge området/landet. Vigtige forretningsrejser og presserende familiebegivenheder kan få rejsende til at vurdere, at et besøg er nødvendigt, skriver Udenrigsministeriets Borgerservice i sin opdaterede rejsevejledning søndag.

Virusset blev først opdaget i byen Wuhan i netop Hubei-provinsen i det centrale Kina i slutningen af december. Siden er der konstateret smittede i blandt andet Frankrig.

Over 55 personer i Kina har mistet livet på grund af coronavirus, og over 2000 er smittet på verdensplan. De fleste smittede er i Wuhan, og myndighederne har stoppet den offentlige transport i byen samt alle flyafgange til byen for at inddæmme smitten.

Personer, der er smittet med virusset, får en luftvejsinfektion, og symptomerne er blandt andet feber og hoste. Nogle får desuden vejrtrækningsbesvær.

Kinesiske sundhedsmyndigheder oplyste på et pressemøde søndag morgen, at det potentielt dødelige virus’ evne til at sprede sig er blevet styrket. Derfor kan antallet af smittede stige yderligere, vurderer de.

Selv om der er registreret smittede også uden for Hubei-provinsen, er det kun den, som Udenrigsministeriets Borgerservice advarer at rejse til.

I Hongkong bør danske rejsende være forsigtige, men det skyldes en risiko for voldelige sammenstød mellem politi og demonstranter.

Virus har spredt sig

Smitten af coronavirusset var i begyndelsen centreret omkring byen Wuhan i det centrale Kina, men siden har det spredt sig til flere lande som Thailand, Vietnam, Singapore, Japan, Sydkorea, Taiwan, Nepal, USA, Australien og Frankrig.

Minimum 1200 personer har fået lungebetændelse forårsaget af virusset, og over 40 mennesker har mistet livet.

– Der er ikke tegn på nye tilfælde i de lande, der har modtaget rejserelaterede tilfælde. Alle lande, der har modtaget patienter, som er smittet i Wuhan, laver kontaktopsporing, hvilket betyder, at man følger, om alle tætte kontakter til tilfældet får symptomer.

– Men der er endnu ikke rapporter om, at der er set nye tilfælde, forklarer Tyra Grove Krause, overlæge og afdelingschef ved Statens Serum Institut.

Ifølge Verdenssundhedsorganisationen WHO er det for tidligt at klassificere udbruddet af coronavirus som en international sundhedskrise.

WHO har dog sendt direktiver til hospitaler over hele verden for at beskytte mod virusset.

Statens Serum Institut skriver i en pressemeddelelse, at man hverken har fundet den oprindelige smittekilde til virusen, og at man heller ikke kender det reelle omfang af person-til-persom smitte. Hos WHO er håbet, at Kina vil indgå i et samarbejde om at finde ud af mere om virusen. I mellemtiden følger man i Danmark udbruddet nøje.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu