Danskere har gavn af D-vitamin i fødevarer

28. februar 2013 11:08 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskere har gavn af D-vitamin i fødevarer
Billede mangler

På danske breddegrader er den naturlige tilførsel af D-vitamin ikke tilstrækkelig i løbet af vinteren, men beriges blot to basisfødevarer med vitaminet, opretholdes niveauet af D-vitamin i danskernes blod.

 

Det viser ny forskning fra DTU Fødevareinstitut.

»Vi har fulgt 200 børnefamilier gennem et halvt år over vinteren, hvor de har fået mælk og brød med D-vitamin, og der ser vi, at de kan opretholde den mængde D-vitamin, de har blodet. Det ser vi ikke med den gruppe, der indtog mælk og brød uden D-vitamin,« fortæller Katja Madsen, levnedsmiddelkandidat og ph.d-studerende, til Berlingske Nyhedsbureau.

Men danskerne er ikke begejstrede for at købe sig til vitaminerne, skriver dr.dk, der har talt med Arlas marketingsdirektør Jakob Knudsen.

»Vi oplever, at danskerne er mere skeptiske end de andre nordiske lande som for eksempel Finland og Sverige, hvor forbrugerne i højere grad har taget det her til sig,« siger han til dr.dk.

D-vitamin dannes ved solbestråling af huden og fremmer optagelsen af calcium og fosfat. Det har desuden stor betydning for knoglernes sundhed.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu