ANNONCE

Danskere i narkosag hentet i Marokko

17. december 2020 20:55 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

To mænd fra Horsens er tilbage i Danmark. Og skal i grundlovsforhør i omfattende sag om smugling.

Danskere i narkosag hentet i Marokko
To mænd er udleveret i en sag om smugling af over et ton hash. Arkivfoto: Colourbox.

Betjente fra Særlig Efterforskning Vest har hentet de to mænd i Marokko, hvor de i februar i år blev anholdt på baggrund af en international efterlysning.

Det skriver Østjyllands Politi i en pressemeddelelse. 

Nu har de marokkanske myndigheder så udleveret mændene, som sigtes for at have været med i narkonetværket, der smuglede hash i spanske og hollandske lastbiler, der kørte til Danmark, hvor stofferne blev videredistribueret.

Efter flere måneders efterforskning slog Særlig Efterforskning Vest til 7. marts 2018 i en koordineret aktion med dansk, svensk, hollandsk og spansk politi.

I alt 20 personer blev anholdt og over et ton hash blev beslaglagt.

Godt internationalt samarbejde

De to mænd fra Horsens fik politiet dog ikke fat på i første omgang, men de blev varetægtsfængslet in absentia, og mere end to år efter kan de nu møde fysisk frem til grundlovsforhøret.

– Den her sag er et godt eksempel på, hvor vigtigt det er at have et godt internationalt politi-samarbejde. Vi har løbende koordineret aktioner og anholdelser med vores kolleger i flere andre lande, og nu har marokkansk politi så hjulpet os med at få fat i de to mænd, der længe har været efterlyst, siger politiinspektør for Særlig Efterforskning Vest, Carit Andersen.

41 personer er allerede blevet dømt i samme sag eller udløbere af sagen, og der er samlet set uddelt omkring 120 års fængsel.

Anklagemyndigheden vil anmode om lukkede døre ved grundlovsforhøret, der er planlagt til at begynde klokken 13.30 i Retten i Horsens.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu