ANNONCE

Danskere i Syrien: Utrygheden sniger sig ind

20. februar 2012 14:19 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskere i Syrien: Utrygheden sniger sig ind
Billede mangler

Bombardementerne har stået på i ugevis. Både de bomber, som den syriske hær kaster mod oprørene i Homs, og de beskydninger som alverdens statsledere retter mod præsidenten. Utrygheden og uvisheden har forlængst nået hovedstaden Damaskus, hvor det danske institut stadig holder Dannebrog i deres forsøg på at hjælpe en stadig mere forarmet lokal befolkning.
“Den største udfordring er den følelse af utryghed, som sniger sig ind over alt,” siger stedets direktør Anders Hastrup fra en syrisk mobiltelefon.
Han beskriver, hvordan folk står i kø på gaderne for at skaffe dagligvarer som mad, gas og brændselsolie. Selv i hovedstaden er urolighederne helt synlige i gadebilledet.
“Vi er mere på vagt. Vi har evakuerings- og beredskabsplaner i gang,” siger Anders Hastrup til Newspaq.
Stemningen i byen er dybt påvirket af urolighederne, og både de danske ansatte og lokalbefolkningen forsøger at håndtere hverdagen i Damaskus.
“Der er en meget mat stemning, som er præget af enorm usikkerhed, uvished og utryghed, om hvad der foregår, og hvor det er på vej hen,” fortæller Anders Hastrup.
Det Danske Institut i Damaskus har siden 1995 været katalysator for at udbringe kultur og oplysning til lokalbefolkningen og på samme tid være en åbning ind til det syriske samfund for danskere og andre turister. Den del af arbejdet er dog blevet droppet, nu hvor ingen turister våger sig ind.
Gennem de seneste uger er der opstået et tæt samarbejde med Røde Kors, der laver aktiviteter og hjælpeprogrammer for de lokale. For det er bestemt ikke glade ansigter, man ser på fortovene i Damaskus.
“Det kan være lidt mat at bevæge sig rundt i byen i øjeblikket. Man møder en træt og hårdt prøvet befolkning, som i stigende grad er forarmet på grund af de trange kår,” siger Anders Hastrup til Newspaq.’
Han understreger, at Det Danske Institut fortsætter sit arbejde, så længe det er muligt.
“Vi er hele tiden i kontakt med ambassaden og tager bestik af, hvad vej situationen udvikler sig,” siger han.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu