ANNONCE

Danskere kræver for meget

24. december 2011 13:41 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskere kræver for meget
Billede mangler

Krævermentaliteten er udbredt i det danske samfund.
I hvert fald, hvis man skal tro en ny måling, som viser, at tre ud af fire mener, at deres medborgere kræver for meget af det offentlige.
Det skriver Politiken.
I en måling, lavet af megafon for avisen, svarer helt præcist 76 pct af danskerne, at de synes, at folk generelt er mere fokuseret på, hvad de har krav på fra staten, end hvad de kan bidrage med.
Halvdelen af danskerne mener, at der især er folk på overførselsindkomster, der kræver for meget. Mens kun en femtedel peger på de studerende som en gruppe, der er præget af krævermentalitet. Endnu færre svarer, at det er folkepensionister, lønmodtagere eller selvstændige, der kræver for meget af staten.
Holdningen affødt af finanskrisen, det mener professor i sociologi ved Aalborg Universitet Michael Hviid Jacobsen.
“Når krybben er tom, bides hestene. Nu har vi levet et par år med smalhals, og der er ikke flere steder tilbage at skære, uden at folk kan mærke det. Så begynder vi at se os om efter uretfærdigheder: Hvem får noget uden at bidrage til fællesskabet? I øjeblikket er kontanthjælpsmodtagerne syndebukke. Tidligere har det været efterlønnere og indvandrere”, siger han til avisen.
Knap 1200 danskere er blevet spurgt i undersøgelsen.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu