ANNONCE

Danskere: Sådan har politikerne klaret krisen

23. marts 2020 05:16 | Af: Newsbreak.dk

Danskerne giver topkarakter til politikere og myndigheder.

Et stort flertal af danskerne bakker op om regeringens indsats og giver topkarakterer til myndigheder og politikere for deres håndtering af coronakrisen.

Der er aldrig tidligere målt højere tillid til politikerne, skriver Politiken mandag.

(Artiklen fortsætter under videoen)

Nødlovgivning, begrænsning af forsamlingsfriheden og lukning af skoler, institutioner og restauranter i hele landet. Regeringen har taget hidtil usete metoder i brug i et forsøg på at håndtere truslen fra coronavirus.

Men de drastiske tiltag er ikke for meget, hvis man spørger danskerne, som i meget høj grad bakker op om krisehåndteringen. Hver fjerde dansker erklærer sig endda helt eller delvist enig i, at de savner strengere.

Det fremgår af en meningsmåling foretaget af Megafon, hvor danskerne uddeler store roser til regeringen, Folketinget, myndigheder og de etablerede medier for håndteringen af coronakrisen.

– Vi har aldrig tidligere været oppe i så høj tillid til politikerne«, siger Jørgen Goul Andersen, professor i statskundskab ved Aalborg Universitet, til Politiken.

Mette F. er topscorer

Hele 83 procent af de adspurgte svarer, at de er helt eller delvist enige i, at man kan stole på, at vores politikere træffer de rigtige beslutninger for landet.

I undersøgelsen er deltagerne også blevet bedt om at give centrale nøglepersoner karakterer fra 0 til 10 for deres krisehåndtering. Statsminister Mette Frederiksen (S) er topscorer blandt politikerne med 8,9 i gennemsnit, mens sundhedsminister Magnus Heunicke, finansminister Nicolai Wammen og udenrigsminister Jeppe Kofod alle får lige over 8.

– Der er en tendens til, at vi rykker sammen om vores ledelse i nationale krisetider – forudsat at myndigheder og politikere fører en fornuftig politik, og folk er meget tilfredse med, at regeringen er gået offensivt ind, tidligt og med vidtgående tiltag. Vi kan også se, at tilliden er klart størst hos dem, der støtter vidtgående tiltag, siger Jørgen Goul Andersen, som peger på, at der har været politisk enighed.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu