Danskere tror på job nok til alle

18. februar 2013 02:36 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskere tror på job nok til alle
Billede mangler

En arkitekt som bagerjomfru og en folkeskolelærer som rengøringsassistent. Hvis bare danskerne er villige til at gå på kompromis med deres kræsenhed, er der job nok til, at alle kan komme i arbejde. Det tror 35 procent af danskerne ifølge en undersøgelse, YouGov har lavet for metroXpress.

 

Men det billede hænger ikke sammen med virkeligheden, mener Henning Jørgensen, professor ved Center for Arbejdsmarkedsforskning.

»Der er simpelthen ikke job nok. Der er kæmpe rift om de stillinger, der bliver slået op, og det vælter ind med ansøgninger til de opslåede stillinger,« siger han til metroXpress.

Men den køber Joachim B. Olsen (LA), arbejdsmarkedsordfører for Liberal Alliance, ikke. Han har i høj grad været med til at sætte ledigheden på dagsordenen med kontante udmeldinger om, at der skal stilles krav til de ledige.

»Der er job nok, men arbejdsmarkedet er dynamisk. Det er jo ikke de samme personer, der er ledige hele tiden. Jeg synes, det er vigtigt at sætte fokus på, at de ledige skal være mere aktive i deres jobsøgning. Man mister kompetencer, hvis man er ledig i to år, vil jeg mene,« siger han til metroXpress.

BNB

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu