Danskere udleverede dreng til fængsel

22. marts 2012 07:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskere udleverede dreng til fængsel
Billede mangler

Danmark udleverede en 13-årig dreng til et fængsel i Afghanistan, hvor direktøren beskyldes for at voldtage og tæske de indsatte.
Beskyldningerne kommer i en rapport fra Afghanistans før­ende menneskerettighedsorganisation, AIHRC, mens danske tilsyn med den 13-årige aldrig så noget mistænkeligt, skriver Information.
I AIHRC-rapporten beskriver flere indsatte drenge, hvordan tre udvalgte drenge særligt blev misbrugt.
“De er blevet misbrugt mange, mange gange. Når de (fængselsdirektøren og hans søn, red.) ønsker at misbruge dem, sker det uden for centret,” siger en af drengene i rapporten ifølge Information.
Fængselsdirektøren og hans søn fik begge en fyreseddel, da misbruget blev opdaget.
En dansk læge og en jurist tilså så sent som i november 2010 den udleverede 13-årige dreng, og mente kun, at der var for koldt i fængslet.
Om fængselsdirektøren vurderede danskerne, at han var “meget samarbejdsvillig” og “oprigtig interesseret i, at fangerne i hans fængsel bliver behandlet ordentligt og har det godt”.
Forsvaret oplyser over for Newspaq, at de har haft adskillige tilsyn med drengen, men at han aldrig har givet udtryk for, at der skulle finde overgreb sted.
Amnesty International mener, at de danske tilsyn også burde gælde de generelle forhold i fængslerne i Afghanistan.
Forsvarsminister Nick Hækkerup (S) vil dog ikke udvide kontrollen med fængslerne.
“Jeg tager naturligvis skarpt afstand fra de overgreb, som er sket, men det er ikke vores opgave at føre tilsyn med andre fanger end dem, vi har ansvaret for,” siger ministeren til Information.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu