ANNONCE

Danskere vender ryggen til lavtlønsjob

23. januar 2012 08:17 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskere vender ryggen til lavtlønsjob
Billede mangler

Opvasker, rengøringshjælp og afrydder.
Danskere lader i stigende grad udlændinge om at passe de lavtlønnede job.
Fire ud af fem stillinger hotel- og restaurationsbranchen er besat af blandt andet østeuropæere og asiater, og tendensen er steget i de seneste år – trods finanskrisen. Det vurderer 3F og brancheforeningen Horesta, skriver Berlingske Business.
“Selv om ledigheden er vokset, har vi medlemsvirksomheder, som ikke kan skaffe folk til lavtlønsjob. Det er ikke geografisk betinget, men et bredt fænomen over hele landet, og det må jo være fordi, at de ledige mangler motivation til at arbejde,” siger Katia Østergaard, direktør i Horesta til avisen.
Det kniber især med at få danskere til at tage fuldtidsjob, siger Lars Matell-Hyllested, der er direktør for sushikæden Dondon.
“Vi ser generelt meget få ansøgninger fra danskere til fuldtidsjob i vores køkkener. Det er mit indtryk, at de ikke er interesserede i job med skæve arbejdstider. Det er den sværeste generation, jeg har oplevet i mine 25 år i branchen,” siger direktør Lars Matell-Hyllested til Berlingske Business.
Dordon har kun fem ansatte ansat på fuld tid ud af i alt 60.
35.000 danskere, der er erklæret jobklare, er i øjeblikket på kontanthjælp. Men Kommunernes Landsforening (KL) siger, at de følger reglerne.
“Hvis ikke man står til rådighed, ryger kontanthjælpen. Men de her job fører kun sjældent til et fast job, og vi forsøger først og fremmest at give de ledige uddannelse og arbejde med et fremtidsperspektiv. Ofte søger de her virksomheder jo kun ledige i tilskudsjob, så de kan få gratis arbejdskraft,” siger formand for KL’s arbejdsmarkedsudvalg, Erik Nielsen (S).
Kilde: Berlingske Business

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu