ANNONCE

Danskerne: Aldersgrænse for køb af alkohol skal hæves til 18 år

6. januar 2012 07:45 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskerne: Aldersgrænse for køb af alkohol skal hæves til 18 år
Billede mangler

73 procent af danskerne mener, at grænsen for at købe alkohol skal hæves fra 16 år til 18 år.
Sundhedsminister: God idé
 
Fremover kan det være, at der skal sælges colaer på landets gymnasier, når de mødes til fest eller fredagsbar. Sådan ville det i hvert fald være, hvis det var danskerne der skulle bestemme.
 
Ifølge en ny meningsmåling foretaget af Epinion for Retail Institute Scandinavia, viser, at 73 procent af de adspurgte ønsker at hæve grænsen for køb af alkohol fra 16 år til 18 år.
Det skriver Berlingske Tidende
 
Og den udmelding, kan sundhedsminister Astrid Krag (SF) bruge til noget.
“Danskernes høje alkoholforbrug er skyld i dårlig sundhed og lav levetid, og særligt blandt de unge har vi et problem, som vi må bekæmpe. Derfor er jeg glad for danskernes tilkendegivelse, og jeg mener også, at aldersgrænsen er en af de ting, som vi bør overveje at justere på,” siger sundhedsministeren.
 
Også hos Vidensråd for Forebyggelse ser man positivt på en ændring af reglerne, siger formand Morten Grønbæk
“Vil man gøre op med unges store alkoholindtag, er en ændring af aldersgrænsen for, hvornår de må købe drikkevarerne, et af de mest effektive håndtag at dreje på,” siger han.
 
Hos Bryggeriforeningen, siger Direktør Niels Hald, at en ændring af reglerne vil skabe et marked for illegalt alkoholmarked i Danmark. Han mener desuden, at det er utopi at tro, “at man kan forhindre en 2.g’ere i at købe,” siger han.
 
Astrid Krag er dog tilbageholden med at fremsætte et forslag om en ændring, da regeringen er splittet i forhold til spørgsmålet.
 
Undersøgelsen er foretaget blandt 1126 repræsentativt udvalgt danskere.
 
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu