ANNONCE

Danskerne betaler for meget i skat

20. juni 2019 09:00 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

Selv om den gennemsnitlige udbetaling af skattekroner er faldet over de seneste otte år, er der stadig 3,3 millioner danskere, der betaler for meget i skat.

Siden 2010 betaler danskere i stigende grad det korrekte i skat. Det oplyser Skattestyrelsen i en pressemeddelelse. Faktisk sidder danskernes skat så meget i skabet, at den gennemsnitlige udbetaling af overskydende skat og indbetalingen af restskat er faldet.

Men på trods af at Skattestyrelsen oplever et gennemsnitligt fald, er der stadig en stor del af danskerne, der betaler for meget i skat.

14,2 milliarder kroner

Newsbreak.dk har tidligere på året skrevet, at der ifølge Skattestyrelsen er omtrent tre millioner borgere, der har betalt for meget i Skat. Nye tal fra Skattestyrelsen viser, at det er omkring 14,2 milliarder kroner, der blev indbetalt for meget i 2018.

Godt nok er der sket et fald i det samlede beløbs størrelse, mens der er sket en stigning i, hvor mange danskere, der skal have skat tilbage. Tallene fra 2018 viser, at det er 3,3 millioner danskere, der skal have skat tilbage.

Færre får skattesmæk

Selv om de fleste ville indvilge i, at det ikke er helt dårligt at modtage en sum penge fra Skattestyrelsen. På den anden side risikerer danskere at få et skattesmæk, hvis forskudsopgørelse ikke er korrekt. Men det forekommer sjældnere.

– Vi arbejder løbende på, at flest mulige borgere betaler den korrekte skat i løbet af året, så færre oplever at få et skattesmæk i forbindelse med årsopgørelsen. Udviklingen går den rigtige vej. Der er langt færre, der i dag får en restskat, og dem, der skal betale restskat, skal betale mindre end tidligere, siger Karoline Klaksvig, der er underdirektør i Skattestyrelsen, i pressemeddelelsen.

Ny forskudsopgørelse

Ambitionen hos Skattestyrelsen er naturligvis, at alle danskeres forskudsopgørelse er så korrekt som mulig. Derfor er der også 70.000 borgere der i den kommende tid modtager forslag til ændring af deres forskudsopgørelse.

Ifølge underdirektøren i Skattestyrelsen er det da også de fleste danskere, der tager imod forslaget, og den metode bidrager yderligere til, at skatten betales korrekt i løbet af året.

I maj blev der udsendt 280.000 forslag til nye forskudsopgørelser, og 77 procent af modtagerne accepterede tílbuddet.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu