Danskerne: De ledige skal ud og feje gader

13. marts 2013 01:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne: De ledige skal ud og feje gader
Billede mangler

I kontanthjælpsreformen lægger regeringen op til øget brug af nytteaktivering. Samtidig viser en ny undersøgelse foretaget af Megafon for Politiken og TV 2, at befolkningen først og fremmest vil sende de ledige ud for at rengøre og passe gader og pladser. Det peger seks ud af ti danskere på, mens halvdelen nævner miljøoprydning som en oplagt opgave, der skal løses. Det skriver Politiken onsdag.

 

Ligeledes synes befolkningen, at havearbejde for ældre og andre ressourcesvage udført af ledige er en god idé, mens fire ud af ti peger på besøgsvenner til ensomme.

Men formanden for Socialcheferne i Danmark, Ole Pass, der også er socialchef i Rødovre Kommune, mener, at nytteaktiveringen skal rettes mod en anden målgruppe.

Han mener ikke, den slags lavpraktiske job bør gives til dem, der har forudsætningerne for at finde noget bedre.

»Vi bør overveje, om ikke nyttejob i stedet bør bruges til kontanthjælpsmodtagerne i den svageste gruppe, som har problemer med psykiske lidelser, misbrug og den slags,« siger Ole Pass til Politiken.

Beskæftigelsesminister Mette Frederiksen (S) kan godt se ideen, men ifølge hende er tiden endnu ikke moden. Hvis mere nytteaktivering får flere af de mere ressourcestærke kontanthjælpsmodtagere væk fra offentlig forsørgelse, kan det dog godt komme på tale senere at give nyttejobbene til de mindre stærke, mener hun.

»Men den kommende »skal«-bestemmelse om nytteaktivering af de stærke skal suppleres med en »kan«-bestemmelse for de svage, så der er også mulighed for at brede nytteaktivering ud til flere,« siger Mette Frederiksen til Politiken.

Det er endnu uvist, hvilke typer nyttejob regeringen forventer oprettet.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu