Danskerne er blevet mere digitale

27. februar 2013 11:56 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne er blevet mere digitale
Billede mangler

Danskere er blevet mere vant til at betjene sig selv på nettet ifølge en ny opgørelse fra Kommunernes Landsforening (KL) over kommunale henvendelser.

 

Den viser, at selvbetjening i stigende grad bliver brugt inden for de områder, som blev omfattet af loven om obligatorisk digital selvbetjening 1. december 2012.

Eksempelvis er der på flytteområdet sket en markant stigning i brugen af selvbetjening på nettet. Hvor 39 procent af flytteansøgningerne i 2011 blev modtaget digitalt, bliver nu 64 procent af henvendelserne modtaget hos kommunen via selvbetjening. Og den samme udvikling kan ses på antallet af digitale ansøgninger om sundhedskort og dagtilbud.

Fra 1. december 2012 blev det obligatorisk at anmelde flytning, bestille sundhedskort, opskrive børn til skole og daginstitution digitalt, enten via kommunens hjemmeside eller borger.dk.

Fra 1. december i år bliver yderligere 12 opgaver omfattet af obligatoriske selvbetjening, oplyser KL, der har som mål, at 80 procent af henvendelserne til kommunerne på udvalgte områder skal modtages via selvbetjeningsløsninger.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu