Danskerne er vilde med at zappe

9. april 2015 05:30 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne er vilde med at zappe
Danskerne har flere kanaler at vælge mellem.
Del:
Danskerne har flere kanaler at vælge mellem.

Danskerne har flere kanaler at vælge mellem.

Der bliver i stigende grad zappet TV-kanaler i de danske hjem.

Nye tal fra Danmarks Statistik viser, at halvdelen af de danske husstande sidste år havde mere end 30 TV-kanaler at vælge imellem

Og danskerne har også fået smag for de helt store TV-pakker. Antallet af hjem med mere end 50 TV-programmer til rådighed er steget fra omkring 180.000 i 2008 til 585.000 sidste år. Det svarer til, at hver fjerde husstand har adgang til et særdeles stort TV-katalog.

Samtidig er der blevet markant færre danskere, der kun kan se en lille håndfuld TV-stationer. Antallet af husstande med én til fire kanaler at vælge imellem er i samme periode faldet fra 220.000 til blot 59.000 – to procent af det samlede antal.

Danskernes foretrukne fjernsynskilde er i dag kabel-TV eller fællesantenne, hvilket gælder for syv ud af ti TV-husstande. Men de seneste år er TV-kigning ved hjælp af internet-streaming vundet frem, omend computer-metoden stadig kun tegner sig for 3,5 procent af alle husstande.

Når det kommer til, hvor lang tid om dagen, danskerne bruger foran flimmerapparatet, så er TV-forbruget faldet de seneste fire år, efter det i 2010 toppede med et gennemsnit på tre timer og 21 minutter. I dag ser hver dansker i gennemsnit fjernsyn i to timer og 53 minutter.

Tallene fra Danmarks Statistik er baseret på oplysninger fra TNS Gallup.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu