Nyt flekslån til danskerne

23. september 2013 12:23 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Nyt flekslån til danskerne

F1-lånet har i mange år været en af favoritterne, når danske boligejere har skullet låne penge. I en periode havde næsten hver tredje boligejer et F1-lån.

Men nu står en afløser på spring, der skal konkurrere med de mere traditionelle realkreditlån – det er det såkaldte Flexkort-lån fra Realkredit Danmark. Her ser man det som et sikkert alternativ til F1-lånet. Og lige nu et langt billigere tilbud.

»De foreløbige indikationer på kursen implicerer, at den samlede ydelse på lånet vil være mindre end på vores F1-lån. Beregninger viser en forventet ydelsesforskel til fordel for FlexKort på i omegnen af 50 kroner om måneden pr. lånte mio. kroner med afdrag og 220 kroner i varianten uden afdrag,« siger Christian Hilligsøe Heinig, der er cheføkonom i Realkredit Danmark.

Lånet vil få fastsat en ny rente hvert halve år, og den kommer til at følge en seks måneders Cita-rente.

Der er forskellige faktorer, der er med til at gøre lånet billigere. For eksempel har Realkredit Danmark forhøjet kursskæringen på F1-lånet til 0,3 procentpoint. Normalt bliver et F1-lån refinansieret hvert år, men hvis man vælger at benytte sig af et flexkort-lån, vil det kun ske hvert tredje år. Man springer altså to refinansieringer over, og det munder ud i en besparelse.

Og det nye lån præsenterer dermed også danskerne for en mindre refinansieringsrisiko, fordi der vil være længere løbetid på obligationerne. Det fører til bedre styring hos realkreditinstitutionerne,

»Konstruktionen af lånet giver os mulighed for selv aktivt at justere på refinansieringspuljer over tid – vi kan således løbende lukke for udstedelse af lånet og åbne en ny serie, hvis likviditeten bliver stor. Vi har endvidere mulighed for at justere på obligationens løbetid i forbindelse med refinansiering,« siger Christian Hilligsøe Heinig.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu