Danskerne føler sig snydt i bankredninger

26. januar 2013 22:32 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne føler sig snydt i bankredninger
Billede mangler

En ny Gallup-måling for Berlingske viser, at hver tredje dansker er direkte uenig i, at staten har fået en fair betaling for bankpakkerne.

 

En ny økonomisk status fra Erhvervs- og Vækstministeriet viser ellers, at staten i januar 2013 forventer at tjene 11,2 mia. kr. på de bankpakker, som skulle redde bankerne i 2008 og 2009. Det er 1,8 mia. kr. mere end antaget i ministeriets hidtidige beregninger.

Men det er ikke danskernes billede af bankpakkerne:

En ny Gallup-måling for Berlingske viser, at hver tredje dansker er direkte uenig i, at staten har fået en fair betaling for bankpakkerne. Kun 22 procent mener, at betalingen var fair. Den resterende del af befolkningen har i målingen svaret »ved ikke«.

Bag bankpakkerne står alle Folketingets partier med undtagelse af Enhedslisten, hvis finansordfører Frank Aaen har været en af bankpakkernes mest vedholdende kritikere. Han fastholder kritikken:

– Det her er et politisk regnestykke, så politikerne kan forsvare sig med, at bankpakkerne gav overskud, lyder det fra Frank Aaen, der i stedet mener, at bankpakkerne medfører et underskud på tre mia. kr.

Tidligere erhvervs- og vækstminister Ole Sohn (SF) mener, at fakta er »indiskutabelt«. Staten har indtil videre vundet på bankpakkerne, og derfor bør debatten ændre karakter.

– Den håndsrækning, staten har givet bankerne, har været på plussiden økonomisk. Men for mig er det ikke det vigtigste, at vi har tjent 11 mia. kr. på bankpakkerne. Det vigtigste er, at vi undgik masselukninger af banker og virksomheder i det hele taget, siger Ole Sohn til Berlingske.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu