Danskerne har mistet troen på folkepensionen

20. juni 2012 06:44 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskerne har mistet troen på folkepensionen
Billede mangler

Folkepensionen eksisterer ikke om 30 år, mener mere end halvdelen af danskerne i en ny undersøgelse – det sætter nye krav til privat opsparing.
 
Om 30 år er der ikke noget, der hedder folkepension. I hvert fald ikke som en pension, der automatisk tildeles alle.
 
Det tror over 50 procent af deltagerne i en ny meningsmåling fra analyseinstituttet Epinion, som har spurgt 1004 danskere i alderen 18 til 75 år.
 
Resultatet af undersøgelsen, der er bestilt af pensionsselskabet Skandia, er ikke overraskende, mener Skandia-direktør Charsten Christensen:
Efterlønnen er allerede taget af fadet, og jeg tror heller ikke, at folkepensionen eksisterer om 30 år – i hvert fald ikke som universelt gode.
 
En tilværelse, hvor folkepensionen, der årligt udgør minimum 68.000 kroner enten er reduceret eller helt væk stiller helt nye krav til danskernes private opsparing til alderdommen.
 
For at udligne grundydelsen skal man indbetale op mod 6.000 kr. om måneden, fra man er 40 til man er 67 år. Det er noget, der kan mærkes på pengepungen, forklarer Charsten Christensen.
 Hvad mener du – bliver folkepensionen ved med at eksistere som en ret for alle pensionister? Skriv din kommentar i facebook-feltet her under artiklen.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu