ANNONCE

Danskerne kører alt for vildt under krisen

14. april 2020 22:49 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

Landets politikredse fortsætter med at sætte ind mod fartsynderne.

“Vi har sagt det før, men det er tilsyneladende nødvendigt at gentage: Fartgrænserne gælder også, selvom der i disse uger er færre biler på vejene”.

Sådan starter et opslag på Københavns Politis Facebook-side.

Og det er der en god grund til: Politiet fik flere syndere i nettet. Men det har ikke kun været i landets hovedstad, der har været problemer.

Mere om det længere nede i artiklen.

I løbet af påsken har Københavns Politi lavet fartkontroller flere steder i politikredsen. Blandt andet på Amager Boulevard, på Hulgårdsvej og i Dragør.

“Vi har i påskedagene givet 223 klip i kørekortet og 19 betingede frakendelser”, skriver politiet.

Man får et klip i kortet, hvis man har overskredet fartgrænsen med over 30 procent på en strækning. En betinget frakendelse af kørekortet gives, hvis man har kørt over 60 procent hurtigere end det tilladte.

– Vi ved, at jo højere hastigheden er, jo større bliver skaderne, hvis der sker et uheld. Ikke bare på materiel, men også på personer. Derfor er det her også en virkelig trist tendens, som vi skal have sat en stopper for. Så min opfordring er klar: Kør ordentligt og overhold fartgrænserne, også selvom der er færre biler på vejene, siger vicepolitiinspektør Henning Pedersen, der er leder af Københavns Politis operative færdselsafdeling.

I Nordjylland:

Også i Nordjyllands har der været problemer med for høj fart i påsken.

Det oplyser politikredsen i en pressemeddelelse.

Nordjyllands Politi skrev cirka 100 færdselssager i løbet af påskeugen. Halvdelen af dem var for at overtræde hastighedsbegrænsningerne.

Fart fandt vej til bødeblokken

Nordjyllands Politis fokus, når de afviklede kontrollerne, var på to af de såkaldte trafikfarlige forseelser: uopmærksomhed og fart. Og især sidstnævnte overtrædelser fandt ofte vej til betjentenes bødeblok.

– Af de færdselssager, vi optog, var omkring 50 procent af dem for overskridelser af hastighedsbegrænsningerne. Flere af disse førere er målt til en hastighed, der vil give en frakendelse af førerretten, siger Thomas Ottensen, der vurderer, at denne kedelige tendens med at træde lidt ekstra på speederen kan skyldes den ekstra plads, der for tiden er på vejene.

– Men fart er sammen med sprit og uopmærksomhed en af primære årsager til ulykker og deres voldsomhed, så vores råd er helt enkelt: Sænk farten. Bare lidt. Det redder liv,” understreger politikommissæren.

Spritkontroller aflyst

Som en følge af COVID19 valgte Nordjyllands Politi – ud fra et sundhedsfagligt synspunkt – at aflyse de traditionelle systematiske spritkontroller.

– Men vores personale griber naturligvis ind, hvis de stopper en trafikant, og man får mistanke til, at føreren er påvirket, ligesom at de enkelte politi-patruljer stadig foretager en spritkontrol af de enkelte bilister, når det skønnes nødvendigt, understreger Thomas Ottesen.

Allerede på den første indsatsdag blev de fire første fartsyndere målt på E45 med disse hastighedsovertrædelser:

• 1 stk. målt til 177,9 km/t
• 1 stk målt til 166,3 km/t
• 1 stk målt til 157 km/t

Firdobling af vanvidsbilister

Siden krisen begyndte at gøre sit indtog i Danmark, er der taget mange bilister.

Det oplyser Rigspolitiet på sin Facebook-side.

Landets fotovogne og stærekasser havde i krisens første 14 dage – siden 16,. marts – blitzet cirka 13.500 fartsyndere.

Af dem står omkring 1.500 til et klip i kørekortet, og cirka 250 får frakendt kørekortet.

På Mors blev en af de værste fartsyndere målt til 229 kilometer i timen i en 70-zone, mens en anden blev målt til 239 kilometer i timen på Køge Bugt Motorvejen.

Tal fra Vejdirektoratet viser desuden, at markant flere kører for hurtigt i de større byer, end før coronavirus/covid-19 for alvor ramte Danmark.

Kæmpe stigning

Andelen af bilister, der kører for stærkt, når de passerer os, er næsten fordoblet sammenlignet med perioden, før Danmark lukkede ned.

“Og for at det ikke skal være løgn, er andelen af vanvidsbilister firedoblet – og nej, det er desværre ikke en forsinket aprilsnar”. skriver Rigspolitiet.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu