Danskerne: Lærerne bør undervise mere

7. marts 2013 02:47 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne: Lærerne bør undervise mere
Billede mangler

I en ny meningsmåling, som Rambøll/Analyse Danmark har foretaget for Morgenavisen Jyllands-Posten, svarer to ud af tre danskere, at lærerne bør undervise mere, end de gør i dag. Samtidig svarer næsten halvdelen, at lærerne arbejder mindre end andre på arbejdsmarkedet. Det skriver Morgenavisen Jyllands-Posten torsdag.

 

»Det afspejler den offentlige debat på det seneste, hvor KL (Kommunernes Landsforening, red.) dygtigt har fremstillet, at lærernes arbejde skal »normaliseres«. Men erfaringerne viser samtidig, at stemningen sagtens kan skifte under en konflikt, især når det går op for danskerne, at en lockout vil have konsekvenser for både forældre og børn,« siger professor Henning Jørgensen, arbejdsmarkedsforsker på Aalborg Universitet, til avisen.

Imens peger professor Jens Rasmussen fra Aarhus Universitet, der har forsket i læreruddannelsen, på, at danskernes syn på lærerne kan skyldes den fleksible arbejdsdag, der betyder, at lærere kan forlade skolen tidligt for at forberede sig derhjemme.

»Det har en betydning for forældrenes syn på lærerne, at de møder dem nede i Brugsen midt på dagen,« siger han til avisen.

KLs chefforhandler, Michael Ziegler, er glad for, at et flertal af danskerne støtter afskaffelsen af lærernes arbejdstidsaftale.

»Men det er ikke vores budskab, at lærere skal arbejde mere. De arbejder præcis lige så meget som alle andre,« siger han til Morgenavisen Jyllands-Posten.

Hvis Danmarks Lærerforening (DLF) og KL, der mødes næste gang i Forligsinstitutionen på mandag, ikke kan blive enige om en ny overenskomst, har KL varslet lockout fra 1. april.

Forhandlingerne mellem KL og DLF om lærernes overenskomst brød sammen i sidste uge på grund af strid om lærernes arbejdstidsregler.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu