ANNONCE

Danskerne må lede længe efter billig benzin

12. marts 2019 06:05 | Af: Jon Tolstrup Jensen, jj@newsbreak.dk

Det kan være en ren jungle at finde den billige benzin.

Hvis du er en af de mange danskere, der hver uge leder efter den billigste benzin at fylde på vognen, så er det nu blevet sværere at finde hoved og hale i det store cirkus. I mere end otte år har du nemlig kunnet tjekke og indrapportere priser på benzin og diesel fra tankstationer landet over på benzinpriser.dk, men FDM har valgt at lukke hjemmesiden og den medfølgende app.

FDM har samtidig givet en årsag til, hvorfor denne service er lukket for forbrugerne.

– Årsagen til, at vi lukker for servicen, er, at brugeroplevelsen ikke længere er tidssvarende, og flere funktioner ikke fungerer tilfredsstillende. Samtidig har vi kunnet se, at besøgstallene og indberetningerne desværre har været dalende. Desuden er markedet for benzinpriser ikke lige så konkurrencepræget i dag, som da vi i 2011 søsatte Benzinpriser.dk, lyder det i en pressemeddelelse.

Men er du træt af høje benzin- og dieselpriser, så er der mange muligheder for at spare tusindvis af kroner hvert år. Det kræver blot, at man ved, hvordan man skal spare på brændstof. Hvordan du sparer massevis af penge kan du se i galleriet øverst.

Danskerne pendler

Ifølge Danmarks Statistik pendler arbejdende danskere i gennemsnit 20,9 (2015) kilometer for at komme til at tjene de penge, hvoraf nogle altså fyldes i brændstoftankene.

Det er en stigning på 1,8 kilometer fra 2008 til 2015.

“Fra 2008 til 2015 er det pendlere med bopæl i Jammerbugt Kommune, der med 4,6 km længere til arbejde står for den største stigning i den gennemsnitlige pendlingsafstand. I november 2015 havde pendlerne fra Jammerbugt Kommune i gennemsnit 28,9 km til arbejde. Bortset fra ø-kommunerne Samsø og Bornholm, hvor den gennemsnitlige pendlingsafstand faldt med henholdsvis 0,6 og 0,5 km fra 2008 til 2015, så er pendlingsafstanden steget for pendlere med bopæl i alle øvrige kommuner”, skriver Danmark Statistik på sin hjemmeside.

Længere på literen

Når der skal handles bil er brændstoføkonomien også en del af de overvejelser, der indgår, inden man underskriver slutsedlen.

I en ældre analyse foretaget for Bilmagasinet fremgår det da også tydeligt, at netop brændstoføkonomien er et vigtigt parameter, når der vælges nyt køretøj.

“Farve, udstyr og motorstørrelse er stort set ligegyldigt. Til gengæld er det meget afgørende, at bilen er brændstoføkonomisk og billig i drift”, skrev Bilmagasinet dengang.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu