ANNONCE

Danskerne mæsker sig i giftige madvarer – gør du også?

31. oktober 2018 16:18 | Af: Jonathan Lykke Lilmoës, jl@newsbreak.dk

Du skal tage det alvorligt, når der står "mindst holdbar til" - nogle gange.

Danske forbrugere tager det ikke altid alvorligt, når der står “mindst holdbar til” eller “sidste salgsdato”. Det kan der dog være en rigtig god idé, for du risikerer at indtage mad, der kan have nogle ret uønskede effekter.

Ifølge Søndagsavisen, der har taget netop det emne under kærlig behandling, så er der stor risiko forbundet med at spise en række madvarer, selv om sidste salgsdato er overskredet. Du kan se hvilke fødevarer, der især bliver fremhævet i galleriet over artiklen her.

Stop spild af mad undersøgte sammen med Landbrug og Fødevarer og forbrugerrådet Tænk danske forbrugeres vaner, når det kommer til, at “sidste anvendelsesdato” er overskrevet. Her svarede 74 procent, at de undersøger madvaren, inden de spiser den – hvis den ser fin ud. Fem procent svarede, at de bare spiser den.

Problemer er bare, at der i mad, som er gået på datoen, kan indeholde mange sygdomsfremkaldende bakterier, så du kan blive syg af den. Sådan lyder vurderingen fra Fødevarestyrelsen.

– Man skal ikke begynde selv at vurdere fødevaren, for man kan ikke se eller lugte, om der for eksempel er listeria i maden. Maden kan være sundhedsskadelig og skal derfor altid smides ud, når den er over “sidste anvendelsesdato”, siger Nina Læssø Jakobsen fra Fødevarestyrelsens afdeling for Kemi og Fødevarekvalitet til Søndagsavisen.

En listeria-infektion kan udvikle sygdommen listeriose, der er en livstruende sygdom.

ANNONCE

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu