Danskerne siger nej til lastbilafgift

24. januar 2013 16:51 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne siger nej til lastbilafgift
Billede mangler

Godt halvdelen af danskerne er imod den afgift, som regeringen vil pålægge lastbilkørsel, viser en meningsmåling.

 

Godt 52 procent af danskerne synes, afgiften er en dårlig idé, mens 31 procent støtter den. 16 procent af danskerne er i tvivl, viser en meningsmåling, som A&B Analyse har lavet for Altinget.dk.

Den fleste kritikere af kørselsafgiften findes hos de blå vælgere, mens de røde er mere positive. De socialdemokratiske vælgere er dog splittede i spørgsmålet.

Lanceringen af afgiften skete allerede under den tidligere VK-regering, og da en del af de fremtidige indtægter allerede er brugt på at finansiere skattelettelser, er det den nuværende regerings opgave at indføre afgiften og »få den danske husholdningsøkonomi til at gå op«, påpeger de Radikales skatteordfører Nadeem Farooq over for Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge skatteminister Holger K. Nielsen (SF) er afgiften en miljøgevinst, og nogle af de penge, der bliver skrabet ind, skal finansiere forbedringer af den kollektive trafik.

Alligevel er kritikken blevet mere udtalt de seneste uger, for borgmestre og erhvervslivet i Nord- og Vestjylland er bange for, at det kommer til at koste arbejdspladser.

At befolkningen nu er hoppet med på den vogn, er problematisk, mener Det Økonomiske Råd. Prissignalet er nemlig ifølge sekretariatsleder Christian Ege det vigtigste for at sikre grøn omstilling.

– Grønne afgifter er fuldstændig afgørende for den grønne omstilling. Frivillige ordninger løser ikke problemerne, så der er ikke noget alternativ til afgiftsinstrumentet, siger han til Altinget.dk.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu