Danskerne siger nej til regeringens aldersopsparing

14. april 2013 05:33 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne siger nej til regeringens aldersopsparing
Foto: Colourbox.

Danskerne siger nej til regeringens nye pensionsform »aldersopsparing«, som skal erstatte kapitalpensionen, skriver Børsen.

 

Det var ellers meningen, at omlægningen af kapitalpensionen til aldersopsparing skulle blive en god forretning for staten, men den gevinst må regeringen indtil videre skyd en hvid pil efter, viser en Megafonundersøgelse bestilt af advokatfirmaerne i kæden Ret & Råd.

Hvis man omlægger sin kapitalpension til en aldersopsparing, kan man få en afgiftsrabat på 2,7 procent. Når man går på pension, kan man så slippe med at betale 37,3 procent, hvis man betaler afgiften i 2013. Men der er ingen fradrag på indbetalingerne, som der hidtil har været på kapitalpensionen.

7.000 pensionskunder blev spurgt, og kun 14 procent overvejer at konvertere deres nuværende kapitalpension til en aldersopsparing.

Men det skyldes uvidenhed, mener rådgivere.

»14 procent er et lille tal. Som hovedregel vil de fleste mennesker få gavn af at konvertere deres kapitalpension til en aldersopsparing,« siger Kim Valentin, der er rådgiver og partner i Finanshuset i Fredensborg.

Advokat i Ret og Råd og eksterne lektor i arv og pension ved København Universitet Anne Kjærhus Mortensen er enig.

»Det er et fornuftigt produkt og en fornuftig konverteringsmulighed for en lang række personer. Jeg ville derfor have ventet, at tallet var langt større,« siger hun til avisen.

Danskerne bør give aldersopsparingen en chance, mener chefrådgiver i Nordea Bank Thomas Møller.

»Selv om man i den nye aldersopsparing ikke får fradrag for sine indbetalinger, er der lukrative fordele.«

Thomas Møller påpeger, at udbetalingerne fra en aldersopsparing ikke bliver modregnet i sociale ydelser og folkepension.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu