Danskerne siger nej til Venstres nulvækst

4. januar 2013 08:16 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskerne siger nej til Venstres nulvækst
Billede mangler

Venstre vil effektivisere den offentlige sektor, men det vil gå ud over serviceniveauet i velfærdssamfundet, mener økonomer.
 BNB
 
Venstres planer om at sende den offentlige sektor på slankekur møder modstand i den danske befolkning. Det skriver metroXpress fredag. Ifølge en meningsmåling analyseinstituttet YouGov har lavet for avisen, er halvdelen af danskerne imod at bremse væksten i den offentlige sektor for at få penge til skattelettelser til erhvervslivet. Kun hver fjerde støtter forslaget.
 
Heller ikke i rød blok er der begejstring for Venstres forslag. Her mener man, at nulvækst reelt vil betyde nedskæringer i velfærdssamfundet, fordi der kommer flere ældre, der skal have folkepension, og fordi behandlinger og medicin i sundhedsvæsnet bliver dyrere.
 
En holdning, der støttes af flere økonomer, men afvises af Lars Løkke Rasmussen (V).
 
– Det behøver da ikke gå ud over nogen, Vi skal bare køre lidt længere på literen, som partiformanden sagde på partiets landsmøde sidste år. Et argument som økonomiprofessor og tidligere overvismand fra Aarhus Universitet Torben M. Andersen ikke køber.
 
– Det er lidt en fugl på taget, for man kan altid sige, at »så må vi blive lidt mere effektive«, men hvis man ikke har nogle konkrete måder at gøre det på, kan det godt blive en gratis omgang, siger han til metroXpress.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu