ANNONCE

Danskerne: Uligheden større om fem år

27. januar 2012 07:25 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskerne: Uligheden større om fem år
Billede mangler

Danskerne tror ikke, at regeringen vil være i stand til at mindske uligheden. Det fremgår af en undersøgelse, som Analyse Danmark har gennemført for Ugebrevet A4.
Ifølge undersøgelsen tror 44 procent, at uligheden vokser de næste fem år, selvom regeringen har det som erklæret mål at mindske den.
Selvom næsten halvdelen tror, at uligheden vil vokse, så ser Socialdemokratiets politiske ordfører, Magnus Heunicke, det ikke som en mistillidserklæring fra vælgerne.
“Danskerne har fået en regering, der vægter kampen mod uligheden meget højt, og det kan man også se på vores første finanslov, hvor vi har afskaffet fattigdomsydelserne,” siger han til Newspaq og fortsætter:
“Nu tager vi fat på at skaffe job i den private sektor. Så får vi rykket folk fra ledighed over på arbejdsmarkedet. Det skaber lige muligheder for danskerne, og det går vi ind for,” siger han.
Socialordfører for Enhedslisten, Finn Sørensen, kan godt forstår, at nogle har svært ved at tro, at ledigheden vil blive mindre. Men han tror på intentionen.
“Regeringens målsætning om at mindske ulighed er meget klar og meget god,” siger han til Newspaq, inden han tilføjer et men:
“Udmeldingerne omkring skattereformen kan være en del af forklaringen. Hører man efter, kan man godt se, at det kun er inden for visse grupper at man ønsker at mindske uligheden. Folk der ikke er i arbejde skal ikke nyde godt af skattereformen. Det får nok folk til at tænke ‘hov – i hvilken retning trækker det?’,” siger han.
Kun én ud af otte i undersøgelsen tror at uligheden vil være mindre om fem år.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu