Flertal vil hæve aldersgrænse for køb af alkohol

10. juni 2018 09:56 | Af: Ritzau Fokus

Flere borgere ser ifølge Alkohol og Samfund, at unge skal være 18 år for at købe alkohol uanset styrke.

Flertal vil hæve aldersgrænse for køb af alkohol
Ifølge en undersøgelse fra Alkohol og Samfund vil et flertal af danskerne have hævet aldersgrænsen, så unge fremover skal være 18 år for at købe alkohol uanset styrke. Foto: Simon Læssøe/arkiv/Scanpix

Lidt over halvdelen af danskerne ønsker at ændre aldersgrænsen, sådan at unge fremover skal være ældre for at købe alkohol uanset styrkeprocenten.

Det er resultatet af en undersøgelse fra interesseorganisationen Alkohol og Samfund.

Her svarer 53 procent af de adspurgte, at de mener, at man bør være over 18 år for at købe alkohol lige meget, hvordan alkoholprocenten er.

Skal unge handle drikkevarer ind til weekendens festlige indslag, skal de som det er nu, være over 16 år, hvis de våde varer indeholder mindre end 16,5 procent alkohol og 18 år, hvis der skal stærkere sager på bordet.

Men står undersøgelsen til troende, så mener et flertal, at det skal laves om.

Resultaterne er indsamlet af Epinion for organisationen, og der er 1500 borgere, der har svaret.

Heraf mener 32 procent, at aldersgrænserne skal være som i dag, mens 8 procent gerne ser, at aldersgrænsen for køb af al alkohol bliver 16 år.

Alkohol er et element, der er stærkt til stede hos danske unge – i hvert fald ud fra statistikker på området.

Ifølge Alkohol og Samfund er danske unge europamestre i fuldskab. Her fremgår det også, at når danske unge for første gang tager en slurk alkohol, er de yngre end unge fra andre lande i Europa.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu