Danskerne vil have flere offentlig ansatte

1. marts 2013 08:54 | Af: Berlingske Nyhedsbureau
 
Danskerne vil have flere offentlig ansatte
Billede mangler

To ud af tre danskere synes, det er unødvendigt at skære mere i den offentlige sektor. Og næsten halvdelen, 46 procent, mener, at der skal ansættes flere offentlige ansatte. det viser en ny Gallup-undersøgelse foretaget for FOA, HK Kommunal og Danmarks Lærerforening.

 

Danskernes udmelding glæder FOAs forbundsformand, Dennis Kristensen. Han ser resultatet som et udtryk for, at danskerne har fået nok af de besparelser, der er blevet gennemført siden den økonomiske krise i 2008.

»Det er vores opfattelse, at danskerne gerne vil have, vi stopper op og overvejer, om det er det, vi vil som samfund. Vil vi lade dem, som har mest behov for en hjælpende hånd fra fællesskabet, klare sig selv i højere grad end før? Eller ønsker vi at gøre den ekstra indsats for at bevare den service i sektoren, som vi havde før den økonomiske krise,« siger han.

FOA fremlægger resultatet af Gallup-målingen bare fire dage, efter regeringen fremlagde sin konkurrenceevnepakke »Vækstplan DK« tirsdag. Her lægger SRSF op til at bremse stigningen i det offentlige forbrug, så det holdes nede på en 0,6 procents stigning i stedet for den planlagte offentlige vækst på 0,75 procent. Samtidig varslede regeringen en gradvis lettelse af selskabsskatten fra 25 til 22 procent. Svarene i meningsmålingen er dog indhentet både før og efter, at regeringen fremlagde sin vækstpakke.

Den konkluderer desuden, at seks ud af ti adspurgte synes det er forkert at tage penge fra den offentlige sektor til fordel for skatte- og afgiftslettelser til erhvervslivet.

»Regeringen er ude af trit med befolkningen her. Jeg er sikker på, at det er de kraftige velfærdsforringelser, som får danskerne til at kræve flere ansatte i den offentlige sektor,« siger Dennis Kristensen.

Der er skåret cirka 35.000 stillinger i det offentlige henover de sidste par år. De adspurgte danskere frygter, det har betydet en ringere service i den offentlige sektor, og den frygt deler FOAs forbundsmand med dem.

»Kommunerne og regionerne skal skære voldsomt ned frem mod 2020. De begrænsninger kommer selvfølgelig til at koste på servicen,« siger han.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu