ANNONCE

Danskerne vil have numre på politiuniformerne

31. august 2012 08:54 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Danskerne vil have numre på politiuniformerne
Billede mangler

Politibetjente kan som alle andre mennesker begå fejl, men når det sker, kan det være særdeles svært at klage – betjenten kan nemlig kun vanskeligt identificeres.
Derfor skal betjentenes uniform udstyres med et lille nummer, så man let kan finde det brodne kar. Det mener et flertal af danskerne, ifølge en meningsmåling, som analyseinstituttet Wilke har lavet for Newspaq.
Knap 51 procent af de adspurgte borgere mener, at betjentene skal udstyres med et lille nummer, så de let kan identificeres. 38 procent er imod ideen, mens 11 procent svarer ‘ved ikke’.
Tallene vækker begejstring i Retspolitisk Forening, som varetager borgernes retssikkerhed.
– Det overrasker mig glædeligt. Der plejer at være et massivt flertal i befolkningen, som ikke tør sige politiet imod, men så markant et flertal må politi, deres egne organisationer og lovgiverne vågne op og få det gennemført, siger formand Bjørn Elmquist til Newspaq.
Han peger på, at alt for mange klagesager bliver droppet alene af den grund, at myndighederne ikke kan finde de rette betjente.
Debatten om numre på uniformerne blev igen aktuel i august, efter at Statsadvokaten for København måtte opgive at komme til bunds i en klagesag omkring en anholdelse i forbindelse med klimatopmødet i 2009.
I Politiforbundet er man modstander af nummerering, da man frygter, at numrene kan misbruges af kriminelle eller føre til fatale misforståelser.
Alligevel kommer borgernes begejstring for identifikationsnumre ikke bag på formanden.
– Der har været meget medieomtale af problemerne med at finde de rette politifolk i klagesager. I den efterfølgende debat, er der kommet et skær af, at vi dækker over hinanden, så derfor kan jeg godt forstå befolkningens reaktion, siger Peter Ibsen.
Han vil fortsat tale imod klare identifikationstegn på uniformen, men indrømmer at slaget nok er tabt.
– Hvis jeg skal være helt ærlig, så er jeg godt klar over, at det er ved at være en død sild. Nummerering i en eller anden grad kommer, og så kan vi lige så godt søge indflydelse, så vi kan sikre, at det bliver svært at misbruge, siger Ibsen.
I øjeblikket overvejer Justitsministeriet, om der er behov for bedre identifikation af politiet. Ifølge Jyllands-Posten vil det dreje sig om en blanding af farvekoder og tal.
Justitsminister Morten Bødskov (S) forventer en afklaring inden for et par måneder.
 

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu