ANNONCE

Danskers DNA fundet på tøj fra to dræbte

13. juni 2019 10:58 | Af: Majken Munk Nielsen, mn@newsbreak.dk

DNA fra en dansk mand er fundet på tøjet af mandens kone og datter, som de var iført, da de blev dræbt.

Danskers DNA fundet på tøj fra to dræbte
DNA fra en 54-årig dansk mand er fundet på tøjet af to dræbte i Nigeria. Foto: Elo Christoffersen/ Arkiv

Drabet på den nigerianske kvinde Zainab Ali-Nielsen og den tre-årige datter Petra fandt sted 5. april sidste år. De blev tæsket ihjel. Et stort fund er gjort i sagen.

Zainab Ali-Nielsens danske mand, der er sigtet for mordet, og hans DNA er blevet fundet på det nattøj, som de var iført, da de blev dræbt. Det skriver The Nation.

DNA på nattøj

Ifølge retsmedicineren Richard Somiari blev DNA fra danskeren fundet flere steder Zainab Ali-Nielsens og datterens natkjoler, som var det, de bar, da de blev fundet dræbt. Særligt de mange fund af den danske mands DNA i hals- og nakkeregion indikerer ifølge retsmedicineren, at de to dræbte har kæmpet mod deres drabsmand.

Retsmedicineren, der undersøgte stedet for drabet den 10. april, fortalte også, at de fandt pletter og plamager af blod i hjemmet, som var forsøgt fjernet.

Beviserne blev fremlagt ved et retsmøde i Lagos onsdag, hvor den 54-årige danske mand sigtes for dobbelmordet. Han erklærer sig uskyldig.

Under neglene

Foruden at der var DNA på tøjet af de to dræbte, så var danskerens DNA også under den nigerianske kvindes negle.

Og der er stor sandsynlighed for, at det fundne DNA stammer fra den danske mand. Så sandsynligt at retsmedicineren anslår, at sandsynligheden for, at det er en andens DNA er én ud af syv milliarder. Mens sandsynligheden er én ud af syv billiarder for, at der findes en anden mand med matchende DNA.

Anklaget for vold

Zainab Ali-Nielsen har tidligere henvendt sig til politiet i forbindelse med sin mand. Hun har oplevet, at han var voldelig.

– Den 18. juli 2017 kom den anklagedes kone omkring klokken to og klagede over, at han omkring klokken et skubbede hende ned i sengen og holdt fast om hendes hals, mens han slog hende, sagde politiinspektør og efterforskningsleder Babashola Afolayan skriver BT.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu