Dansktopsangerinde takker af

28. september 2017 11:07 | Af: Elo Christoffersen, ec@newsbreak.dk

For første gang i 32 år går hun på scenen. Det sker ved en afskedskoncert i Randers.

Slangepigen og dansktopsangerinden Anniqa takker af. Det sker med en afskedskoncert i Randers, skriver Kendte.dk.

Det er 32 år siden Anniqa sidst har stået på en scene.

Anniqa bor i dag i USA, men der er én bestemt grund til, at afskedskoncerten holdes i Randers:

– Jeg startede min karriere på Maxim i Randers. Bokseren Hans Jørgen Jacobsen ringede til sin gode ven, Gustav Winckler, og sagde: “Du bliver altså nødt til at høre det her”. Og så kom Gustav Winckler. Han blev helt vild, fortæller Anniqa til Kendte.dk og fortsætter:

– Gustav Winckler sagde til mig: “Du skal lægge de slanger på hylden og synge”.

Dermed kickstartede karrieren som dansktopsangerinde. Blandt Anniqas store hits kan nævnes “Ædelsten og gule roser”.

Anniqa har en overraskelse til koncerten

Ved afskedskoncerten i Randers venter der publikum en god oplevelse:

– Jeg vil skabe stemning. Jeg har gode kollegaer, blandt andet Michael Winckler og Annette Klingenberg, der kommer og synger sammen med mig. En god lille klike af dansktopsangere, siger Anniqa.

Der er én bestemt sang, som sangerinden glæder sig til at synge:

– Det er sangen “Aarhus”, som jeg skal synge sammen med Gustav Wincklers søn, Michael. “Aarhus” var min og Gustavs sang, forklarer Anniqa.

Hun afslører også over for Kendte.dk, at hun har en overraskelse med på scenen:

– Jeg har en slange med, som jeg vil have rundt om halsen, fortæller Anniqa.

Inden dansktopkarrieren startede var Anniqa kendt som slangetæmmer med kvælerslanger.

Det blev siden kombineret med karrieren som sangerinde.

Flyttede til Danmark

Anniqa er opvokset i Sverige. I 1970 flyttede hun til Danmark sammen med dyrehandleren Ingemar Forss, som hun var gift med:

– Jeg var 20 år. Det var nemmere at få dyr ind i Kastrup Lufthavn end i Stockholm. Vi var tit i Danmark og var også forelsket i landet. Jeg købte et hus på Amager, forklarer Anniqa.

Det gik dog ikke helt stille for sig:

– Så stod pressen lige med det samme uden for døren. En svensk avis havde skrevet, at jeg var blevet smidt ud af Sverige på grund af slangerne. Det var jo helt volapyk. Det passede jo ikke. Jeg ved ikke, hvor de fik det fra. Jeg havde ikke snakket med dem, siger Anniqa til Kendte.dk.

Og så fik den danske presse interesse for sangerinden:

– De stod ude ved trappen foran huset og ville have billeder, fortæller Anniqa.

25 års jubilæum

I år kan Anniqa fejre 25 års jubilæum som sanger i Sverige og Danmark i årerne 1960-1985:

– Jeg startede med at synge, da jeg var 10 år. Jeg vandt en sangkonkurrence i Sverige. Jeg sang også med nogle orkestre i Sverige. Da jeg var 12-13 år begyndte jeg på vægtløftning. Jeg var nødt til at passe på mig selv. Jeg kunne ikke stole på min far, som var fuld hele tiden. Der var ikke rigtig nogen, der ville tage sig af mig. Så med vægtløftning kunne jeg blive stærk og passe på mig selv, siger Anniqa.

Hun vil dog fraråde andre unge at starte med vægtløftning i den alder.

Takkede nej til karriere i DDR

Anniqa takkede nej til karriere i Østtyskland efter hun vandt pris til den Internationale Schlager Festival “Menschen und Meer” i Rostock i 1977:

– Jeg optrådte en del i Rostock. Jeg var med i en tv-serie. Jeg synes det var hyggeligt. Men problemet var, at man ikke måtte tale om frihed. Der var en spion med i studiet – meget dejlig mand. Han skulle finde ud af om nogle af de udenlandske kunstnere snakkede om frihed og lavede propaganda om vores land. Jeg havde det som en prinsesse, men jeg ville miste min frihed i Østtyskland. Det er der ingen penge, der kan købe, siger Anniqa.

Anniqa tilføjer, at hun også sagde nej til en karriere i USA.

Flyttede til USA

I 1985 flyttede Anniqa og Sven-Ole Thorsen, som hun på det tidspunkt var gift med, til USA.

– Jeg var meget påvirket af Sven-Ole. Det værste var, at jeg måtte forlade min søn, Robert, i Danmark. Det har jeg fortrudt i mange mange år. Men jeg var begyndt at drikke og levede i et turbulent forhold. Og det er jo ikke godt for et barn, at vokse op med det, forklarer Anniqa og fortsætter:

– Jeg havde nogle gudforældre – de var lidt som mine forældre i Danmark. De havde aldrig selv kunnet få børn. Så vi aftalte, at de skulle passe på ham derhjemme. Meningen var, at Robert skulle komme til USA tre år senere. Men da jeg kom og ville have ham med til USA, så ville han ikke. Han var bange for Sven-Ole. Det forstod jeg først bagefter, siger Anniqa til Kendte.dk.

Sønnen bor også i USA

I dag bor sønnen Robert i USA:

– Jeg bor faktisk hos ham i øjeblikket. Men jeg skal snart flytte ud i min egen lejlighed. De mangler plads, da de venter et barn, fortæller Anniqa.

Hvordan har det været, at være en kendt person?

– Det har været hårdt, men det har også givet mig en masse. Det eneste jeg ikke brød mig om, var at blive kaldt for sexsymbol, slutter Anniqa.

Koncerten med Anniqa holdes på Memphis Mansion Randers 8. oktober klokken 15. Udover Anniqa er solisterne Annette Klingenberg, Susanne Lana, Michael Winckler og Maibrit Post.

x
Del din kommentar
Forsiden lige nu