ANNONCE

Dårlige betalere kan allerede melde sig

9. februar 2012 10:28 | Af: Uffe Dahl, newsbreak.dk - mail: redaktion@newsbreak.dk
 
Dårlige betalere kan allerede melde sig
Billede mangler

Ludomaner, maniodepressive eller folk med sygelig trang til at shoppe skal have et nyt redskab mod gældsstiftelse. Sådan lyder et forslag fra SF’s Özlem Cekic.
“Når man står i butikken og ens shoppemani er over en, og man har lyst til at svinge med Dankortet, jamen så ved man, at der er en ekstra barriere, så man ikke sætter sig selv og sin familie i en rigtig svær situation,” siger hun om forslaget, der skal gøre det muligt frivilligt at lade sig registrere i RKI.
Men faktisk er det allerede muligt. Det oplyser Justitsministeriet på baggrund af en afgørelse fra august 2011
“Der er sådan set allerede mulighed for i dag at lave sådan en ordning, som der efterlyses,” oplyser Jakob Thune fra Justisministeriet.
Afgørelsen fra Datatilsynet siger helt klart, at det kan lade sig gøre inden for de eksisterende regler, så længe det tydeligt fremgår, at man står der efter eget ønske og ikke fordi, man er en dårlig betaler.
På trods af det fastholder Özlem Cekic, at ordningen skal undersøges.
“Jeg vil rigtig gerne have undersøgt, hvordan det står til. Er der mulighed for at registrere sig ved mere end en kreditor? Skal vi lave et centralt registreringssystem, og hvordan er erfaringerne fra Norge?” siger hun til Newspaq.
Hos oppositionen kalder Eyvind Vesselbo (V) forslaget for en ‘narresut’. Ifølge ham er forslaget ikke en løsning på problemet med gældsætning, og registreringen vil fjerne det personlige ansvar, siger han.
“Hvis man mener, at man er en dårlig betaler, skal man jo gøre noget ved det og ikke bare melde sig i et eller andet register. Det er ikke særlig konstruktivt,” siger han til Newspaq.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu