Dav, det er politiet: Hit med kørekortet

12. februar 2019 10:25 | Af: Jørgen Rosengren, jr@newsbreak.dk

En ung mand har måttet vinke farvel til sit kørekort. Og en stor sum penge.

Vi ved det jo alle godt, man skal overholde fartgrænserne på vejene. Gør man ikke det, kan det få konsekvenser.

Det få en 19-årig mand fra det sjællandske nu at føle på egen krop. Knap et døgn efter, han havde kørt for stærkt, kom ordensmagten på besøg.

Til den unge mand havde de en kæmpe bøde. Da politiet sagde farvel, havde de hans kørekort.

(I galleriet over artiklen kan du se, hvad det har af konsekvenser for dig, hvis du overskrider hastighedsbegrængsningerne i Danmark).

Den historie fortæller Nordsjællands Politi på sin Facebook-side.

En aften havde politikredsen placeret en fotovogn på Højmosen i Hørsholm. Det strækning med en hastighedsbegrænsning på 50 kilometer i timen.

Her kommer den 19-årige blæsende med 108 af slagsen – altså en overskridelse med mere end 100 procent. På trods af en rabat på 4 kilometer i timen, er det altså stadig dobbelt så hurtigt som tilladt.

Nordsjællands Politi skriver, at mange lægger mærke til det røde glimt, når de bliver blitzet. Det gjorde denne unge mand også og henvendte sig derfor til personalet i fotovognen for at høre, hvad bøden ville lyde på. Om han fik det der, melder historien intet om. Men det fik han i løbet af det næste døgn.

Banke banke på

Betjente kiggede nemlig forbi mandens adresse. Her blev han sigtet for overtrædelsen. Og det udløste altså en bøde på i alt 6.000 kroner; 5.000 for at køre mere ende 100 procent for stærkt, 1.000 for at køre mere end 30 procent for stærkt.

Derudover tog politiet hans kørekort. Og det beholder de i mindst seks måneder. Herefter kan han tage det igen.

“Når hastigheden er så høj, som bilisten her præsterede, behandler vi nemlig sagerne med det samme. Sådan sikrer vi os, at du ikke lige med det samme får mulighed for at køre bil igen. Kører du galt med en hastighed af den karakter, kan det have fatale konsekvenser – for dig selv og andre. Og det vil vi gøre alt for at sætte en stopper for. Så kør forsigtigt. Det er for både din og andres sikkerhed. Husk på, at vi hellere vil have, at du bidrager til færdselssikkerheden end til bødekassen”, skriver Nordsjællands Politi.

I løbet af aftenen blev 11 taget for at køre for stærkt på strækningen, hvoraf fem fik klip.

Del:
Del din kommentar
Forsiden lige nu