ANNONCE

Offentliggjorde sygdom i 1999: Nu er han død

7. december 2020 13:53 | Af: Peter Koch, pk@newsbreak.dk

Han efterlader sig kone og barn.

Offentliggjorde sygdom i 1999: Nu er han død
Skuespilleren David Lander er død. Genrefoto.

Skuespilleren David Lander er død, 73 år gammel. Det skriver Variety. Variety har været i kontakt med David Landers familie, der fortæller, at skuespilleren døde fredag aften på et hospital i Los Angeles.

David Lander led af multipel sklerose, og det var komplikationer ved denne sygdom, der i sidste ende kostede ham livet. Variety skriver, at David Lander offentligt fortalte, at han led af multipel sklerose i 1999, og at han fik konstateret multipel sklerose i 1983.

Siden 1999 samarbejdede David Lander med den amerikanske organisation National Multiple Sclerosis Society, hvis formål det er at fortælle offentligheden om sygdommen. Variety skriver, at David Lander og National Multiple Sclerosis Society havde et tæt samarbejde, hvor skuespilleren blandt andet talte til konferencer om livet med multipel sklerose.

Ifølge Variety er David Lander bedst kendt fra TV-serien Laverne & Shirley, der blev vist på amerikanske tv fra 1976 til 1983 over 8 sæsoner og i alt 178 afsnit. Her spillede han rollen som karakteren Squiggy, mens David Slander ifølge IMDB havde et væld af roller på både film og TV. Karakteren Squiggy var i øvrigt med i både TV-serien Happy Days og gyserkomedien Scary Movie.

Ville være skuespiller

Variety skriver, at David Lander blev født den 22. juni 1947, og at han fra en ung alder ville være skuespiller. David Slander begyndte i sine universitetsår på et samarbejde med kollegaen Michael McKean, og sammen rejste de to fra New York til Los Angeles som duoen The Credibility Gap.

De havde roller sammen i Steven Spielbergs komedie 1941, og i den amimerede TV-serie Oswald, hvor parret spillede to pingviner. Variety skriver, at Lander og McKean udarbejdede karaktererne Squiggy og Lenny, der begge var med i Laverne & Shirley, hvori komikerparret begge havde roller.

Variety skriver, at David Lander efterlader sig hustruen Kathy Fields Lander og datteren Natalie Lander.

ANNONCE

ANNONCE
Del din kommentar
Forsiden lige nu